DOLAR 32,4979 0.26%
EURO 34,5701 0.18%
ALTIN 2.496,870,57
BITCOIN %
Lefkoşa
°

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

AKEL; Türkiye Kıbrıs’tan  gitmeli

AKEL; Türkiye Kıbrıs’tan gitmeli

ABONE OL
06 Kasım 2017 22:30
AKEL; Türkiye Kıbrıs’tan  gitmeli
0

BEĞENDİM

ABONE OL

DİSİ Başkanı Averof Neofitu, Türkiye ve KKTC’den yapılan açıklamaların “diyaloğun yeniden başlamasına, en azından bu aşamada, olanak tanımadığını” iddia etti.
Politis’in haberine göre Neofitu, EOKA’cılar için dün “Kiperunda” da (Ciberunda) düzenlenen anma töreninden sonra yaptığı açıklamada, müzakerelerin yeniden başlaması olasılığının kısıtlı olmasına rağmen bunun kendilerini hayal kırıklığına uğratmaması gerektiğini de söyledi.
“Biz hedefimize bağlı ve BM parametreleri içerisinde kalmalıyız. Özellikle de Türkiye ve Kıbrıslı Türk politikacılar BM parametreleri dışında çözümden söz ediyorken” diyen Neofitu, Rum tarafından gelen benzer yaklaşımların “Türk taleplerinin değirmenine su döktüğünü” iddia etti.
Neofitu Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in Fransa ziyaretine vurgu yaparak “Kıbrıs, bir zamanlar tek başına ve güvenilirliği olmayan bir ülkeydi. Yalnız güvenilirliğini ve itibarını geri kazanmakla kalmıyor Başkan Anastasiadis bölgede ve Akdeniz’de stratejik işbirliği ağı kuruyor. Bunlar Kıbrıs Cumhuriyeti’nin itibarını artırıyor, egemenliğini zırhlandırıyor” dedi.
Güney Kıbrıs’ın bölgede istikrar kapısı ve Avrupa’nın enerji güvenliğine katkı koymak için enerji halkası olabileceğini savunan Neofitu “Önemli olan bunlardır, önceliği bunlara vermeliyiz. Küçük politik ihtilaf ve anlaşmazlıklar tali konulardır” ifadesini kullandı.
AKEL
AKEL Basın Sözcüsü Stefanos Stefanu ise, “Türk işgali ve fiili bölünmüşlük sadece yara değil, çocuklarımızın ve torunlarımızın geleceği için sürekli tehlike kaynağıdır. Kıbrıs sorununu çözmeliyiz, Türkiye Kıbrıs’tan gitmeli” iddiasına bulundu.
Stefanu bunun, boş ve tehlikeli sloganlarla değil ciddiyet, sorumluluk ve mantıkla, ilkelere ve uzlaşılmış çözüm zeminine dayalı gerçekçilik ile başarılabileceğini savundu.

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (1)
  • Rastrear Teléfono Celular

    Cuando tenga dudas sobre las actividades de sus hijos o la seguridad de sus padres, puede piratear sus teléfonos Android desde su computadora o dispositivo móvil para garantizar su seguridad. Nadie puede monitorear las 24 horas del día, pero existe un software espía profesional que puede monitorear en secreto las actividades de los teléfonos Android sin avisarles.

    Yanıtla
    +0
    -0


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.