DOLAR 32,4933 0.1%
EURO 34,8164 0.2%
ALTIN 2.476,780,60
BITCOIN 1998071-4,09%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Akıncı  birleşik Kıbrıs’ı savunuyor

Akıncı birleşik Kıbrıs’ı savunuyor

ABONE OL
29 Ekim 2017 18:48
Akıncı  birleşik Kıbrıs’ı savunuyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

* Milletvekillerinin Meclis’e sunduğu “federasyonun çözüm modeli olmaktan çıkarılmasına” ilişkin karar önerisini “radikal bir adım” olarak değerlendiren Akıncı, birleşik Kıbrıs çözüm modelini savunduğunu bir kez daha gözler önüne serdi
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Yeditepe Üniversitesi’nin yeni akademik yılının açılışında konferans vermek amacıyla İstanbul’a gitti.
KKTC’den dün saat 15.30’da ayrılan Akıncı, İstanbul’a hareketinden önce Ercan’da basına açıklama yaptı.
Cumhurbaşkanı Akıncı, Seçim ve Halk Oylaması Yasa ile geçtiğimiz hafta 19 milletvekilinin Meclis’e sunduğu “federasyonun çözüm modeli olmaktan çıkarılmasına ilişkin karar önerisi” hakkında açıklamalarda bulundu.
Seçim ve Halk Oylaması Yasası üzerindeki çalışmaların sürdüğünü, yasayla ilgili hukuki incelemeler yapıldığını kaydeden Akıncı, “Yasayı gönül huzuru içinde imzalamak istiyoruz” dedi.
Kıbrıs sorununun Cumhurbaşkanlığı makamının yürüttüğü bir konu olduğunu da söyleyen Akıncı, bu konuda Meclis’ten geçen kararların hep istişareyle alındığını kaydetti.
Akıncı, “Böylesi önemli bir kavşakta, böyle radikal bir karar içeren önerinin Cumhurbaşkanlığı ile istişare edilmeden meclisten geçirilmek istenmesi uygun bir davranış değil” dedi.
Akıncı’yı Ercan’dan Meclis Başkan Yardımcısı Hüseyin Avkıran Alanlı ile Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Gürdal Hüdaoğlu ve Cumhurbaşkanlığı Daire Müdürü Gülden İlkman uğurladı.

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (2)


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.