DOLAR 32,5796 0.28%
EURO 34,7215 -0.09%
ALTIN 2.489,010,19
BITCOIN 20530313,60%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Akıncı, BRT ve Uluçay

Akıncı, BRT ve Uluçay

ABONE OL
20 Mart 2019 11:36
Akıncı, BRT ve Uluçay
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rum Haji Stelios Joannou’nun kurucusu olduğu Stelios Finatropi Vakfı tarafından finanse edilen “Peace and Sports Organisation” tarafından aylar önce MTG ile NEA Salamina takımları arasında bir “iki toplumlu bir etkinlik” olarak futbol karşılaşması yapılması organize edildi.
İlk günden bu konuda uyarılarda bulunduk. “Dikkatli olunuz, bu organizasyon Rum emellerine hizmet ediyor” dedik.
Ama dinleyen olmadı. Dinlemedikleri gibi bizi ”barış karşıtı” olarak da suçladılar.
Sonuçta yaşananlar ortada.
Karşılaşma Pile’de BM’nin kontrolündeki ara bölgede yapılacaktı. Ama son an da futbol karşılaşmasının yapılacağı yer değişti ve Rum Yönetimi’nin kontrolünde olan Pile sahasına alındı.
BM de buna gerekçe olarak “ara bölgede yeterli güvenliği sağlayamayacağını” gösterdi.
Bu durum karşısında Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da , bu karşılaşmayı izlemekten vazgeçti. Yaptığı açıklamada BM’ye eleştirilerde bulunurken, aldatılmaya çalışıldığını da dolaylı olarak ifade etti.
Rum Yönetimi başkanı Nikos Anastasiadis ise yaptığı açıklamada “ karşılaşmanın baştan beri Pile’deki Rum sahasında yapılacağının bilindiğini” söyleyerek, Akıncı’yı “yalancı” çıkarmaya çalıştı.
BRT’NİN CANLI YAYIN ARACI
BRT’nin canlı yayın aracı da karşılaşmayı ve “Rum-Türk kardeşliğini” canlı yayınlamak üzere Pile’ye gitti. Bu arada tüm izinler de alınmıştı.
Peki sonra neler yaşandı?
Rum polisleri BRT’nin canlı yayın aracının önünü kesti ve araç sahaya alınmadı. Yapılan girişimler sonrasında ise araç sahaya alındı ama canlı yayın yapılamayacak bir yere yönlendirildi. Böylelikle de BRT canlı yayın yapamadı.
BRT Müdürü ise yaptığı açıklamada “Cumhurbaşkanı Akıncı’nın katılmayacağını öğrendiğimiz için canlı yayın yapmadık ve geri döndük” dedi.
Ama öyle değil.
Çünkü, Cumhurbaşkanı Akıncı, söz konusu karşılaşmaya katılmayacağını önceki gün açıklamıştı. Ve buna rağmen, BRT dün sabah Pile’ye canlı yayın aracı gönderdi.
MECLİS BAŞKANI ULUÇAY
Cumhurbaşkanı Akıncı’nın Pile’ye gitmeyeceğini önceki gün açıklamasına rağmen, Meclis Başkanı Teberrüken Uluçay, söz konusu futbol karşılaşmasını izlemeye gideceğini söyleyerek dünkü Meclis Genel Kurulu’na katılmadı. Bu nedenle de dünkü Meclis toplantısı geç başladı.
RUM’UN HEDEFİ
“Kıbrıs Cumhuriyet”ni silah zoruyla gasp eden Rum tarafı, kendisini sürekli olarak Kıbrıs’ın efendisi, Kıbrıs Türlerini de “azınlık” olarak göstermeye çalışıyor. Uluslararası çeşitli kuruluşları da finanse edip, onları da araç olarak kullanıyor.
MTG-NEA Salamina futbol karşılaşması da bunlardan biri.
Bu karşılaşmanın Pile’de Rum kontrolündeki bölgede yapılacağı da aylar öncesinden planlandı. Türk tarafına ise yalan söylendi.
Ve eğer Cumhurbaşkanı Akıncı bu karşılaşmaya gitseydi, Rum propaganda birimleri bunu tepe tepe kullanacaktı.
Sonuç ise ortada;
Rum tarafı samimi değil ve zihniyeti değişmedi.
Böyle bir zihniyete sahip Rum tarafı ile nasıl bir çözüme ulaşılacak?
Bunu da siz söyleyin…

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.