DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2077342-1,85%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Akıncı;   Partilerle görüşeceğim

Akıncı; Partilerle görüşeceğim

ABONE OL
19 Ocak 2018 20:22
Akıncı;   Partilerle görüşeceğim
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, 7 Ocak milletvekilliği erken seçimini kazanan milletvekillerinin 22 Ocak Pazartesi günü Cumhuriyet Meclisi’nde yemin edeceğini, yeminin ardından Başbakan ve Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün ile başlayarak Meclis’te temsil edilen parti liderleriyle görüşeceğini kaydetti.

Başbakan Hüseyin Özgürgün,  Akıncı’ya gerçekleştirdiği ziyarette UBP-DP hükümetinin istifasını sundu. Akıncı da Özgürgün’den, yeni hükümet kuruluncaya kadar hükümetin görevini sürdürmesini istedi.

Akıncı ve Özgürgün görüşmesinin başında basına açıklama yapıldı, 7 Ocak erken genel seçimi sonrasında Anayasal sürecin takip edildiğine dikkat çekildi.

40 DAKİKA SÜRDÜ

Özgürgün , Cumhurbaşkanlığı’na gelerek Akıncı’ya hükümetinin istifasını sundu. 40 dakikalık görüşmenin başında konuşmalar yapıldı.

Hükümetinin istifa mektubunu sunmadan söz alan Başbakan Özgürgün, seçim sonuçlarının ülkeye hayırlı olmasını diledi, yeni hükümetin oluşmasına fırsat vermek için UBP-DP hükümetinin istifasını Cumhurbaşkanı’na sunduklarını belirtti.

Milletvekillerinin 22 Ocak Pazartesi günü Meclis’te yemin edeceğini de anımsatan Hüseyin Özgürgün, “Sayın Cumhurbaşkanı yemin töreninden sonra hükümetin oluşması için gerekli adımları atacaktır” şeklinde konuştu.

AKINCI

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ise,  Anayasal gerekliliğin yerine getirildiğini belirterek, her seçim sonrasında bu sürecin izlendiğini anımsattı.

Akıncı, “Pazartesi günü milletvekilleri yemin ettikten sonra Sayın Özgürgün’le başlayarak parti liderleriyle görüşmelere ve istişarelere başlayacağım. Nasıl bir sonuç çıkacağı istişareler sonucunda belli olacak” şeklinde konuştu.

Anayasada neyin nasıl yapılacağının belirtildiğini de kaydeden Akıncı, “Hukuk içinde biz de gereğini yerine getirmeye çalışacağız. Bunu siyasi partilerle istişare içinde yapacağız”  dedi.

Hükümetin istifasını içeren mektuba yetkilendirme içeren bir yazıyla karşılık veren Akıncı, UBP-DP hükümetinin yeni hükümet kuruluncaya kadar görevde olmasını istedi.

Bu yazının bir kopyasının Meclis’e de gönderileceğini söyleyen Akıncı, her iki yazının da Pazartesi günkü Meclis oturumunda okunacağını belirtti.

“SÜREÇ  İLERLEYECEK”

“Süreç mecrasında ilerleyecek” diyen Akıncı, seçim sonuçlarının ülkeye hayırlı olmasını diledi.

“Partiler halka gittiler, mesajlarını verdiler, sonrasında ortaya böyle bir tablo çıktı. Bu tablonun ülkeye hayırlı olmasını dilemek bizim görevimiz ve sorumluluğumuz” diyen Akıncı, “Bundan sonrasını yürütmek tabii ki partilerin işi. Bizimle istişare içinde en iyisini yapacaklarına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.