DOLAR 32,5924 0.28%
EURO 34,7704 -0.02%
ALTIN 2.492,550,34
BITCOIN %
Lefkoşa
°

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

Akıncı Rolandis’e neler söyledi?

Akıncı Rolandis’e neler söyledi?

ABONE OL
29 Ekim 2017 18:40
Akıncı Rolandis’e neler söyledi?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in müzakerelerde fahri danışmanlığı yürüten Rum Dışişleri eski Bakanlarından Rolandis’in yaptığı açıklama gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile görüşen Rolandis’in, Akıncı’nın güvenlik ve garantiler konularında neler söylediğini ve neler düşündüğünü şöyle açıkladı;
İŞTE O AÇIKLAMA
“ Görüşmemizden sonra Mustafa Akıncı’nın muhtemelen aşağıdaki hatlar boyunca meseleyi tartışmak için hazır olacağı sonucuna vardım:
1. Türk Askeri Birliklerinin (40,000 asker) 1-2 yıl içinde yavaş yavaş çekilmesi.
2. ELDİK (Kıbrıs Yunan Kuvvetleri) ve TURDİK (Kıbrıs Türk Kuvvetleri)’nin her biri 1000 askerle 12 yıllık bir başlangıç dönemi için ilgili devletlerinde (states) ayrı ayrı kamplarda kalması.
3. UNFICYP (BM Kuvvetleri)’nin ELDİK ve TURDİK kaldıkça 1000 asker ile kalması.
4. Barış ve güvenliğin iki devletten birinde ciddi ihlali durumunda ilgili kuvvetin barışı ve düzeni yeniden tesis etmek için ilgili olduğu devlette müdahale edebilmesi.
5. ELDİK yalnızca Kıbrıs Rum Devletinde ve TURDİK de sadece Kıbrıs Türk Devletinde müdahale hakkına sahip olacaktır.
6. ELDİK ve TURDİK’in müdahale ettiği durumda UNFICYP de orada yaşayan diğer toplum vatandaşlarını korumak için müdahale edecek.
7. Güvenlik Konseyi’nin bu yönde karar verecek olması koşuluyla 12 yıllık süre sonrasında ELDİK ve TURDİK ayrılacak. Güvenlik Konseyi bu amaçla her yıl toplanacak.
8. Yukarıdaki 2 ve 7’nci paragraflara bağlı kalmaksızın Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne girmesi halinde, girdiği zaman ELDİK ve TURDİK ayrılacak.

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (1)
  • Rastrear Teléfono Celular

    Para despejar por completo tus dudas, puedes averiguar si tu esposo te está engañando en la vida real de varias maneras y evaluar qué pruebas específicas tienes antes de sospechar que la otra persona te está engañando.

    Yanıtla
    +0
    -0


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.