DOLAR 32,3802 0.18%
EURO 35,0301 -0.2%
ALTIN 2.324,550,23
BITCOIN 2263139-0,59%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Akıncı;  Rum siyasi eşitliğimizi tanımıyor

Akıncı; Rum siyasi eşitliğimizi tanımıyor

ABONE OL
30 Aralık 2017 19:09
Akıncı;  Rum siyasi eşitliğimizi tanımıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı BRT’de yayınlanan yeni yıl konuşmasında 2017 yılının Kıbrıs sorununun çözüm çabaları açısından da çok yoğun geçen bir yıl olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı, şunları söyledi:

“2016 yılı sonundan başlayarak İsviçre’ye taşınan müzakereler, Ocak ayında Cenevre’de ve Haziran sonunda da Crans-Montana’da 5’li konferansın toplanması aşamasına kadar ulaştı. BM Genel Sekreteri Guterres’in de bizzat katılımı ile stratejik bir çerçeve anlaşmasının çıkması noktasına da yaklaşıldı. Ama ne yazık ki tüm bu çabalar sonuç vermedi. Sürecin bu noktaya kadar getirilmesinde Kıbrıs Türk tarafı olarak sizler adına ortaya koyduğumuz ciddi çaba ve katkı tüm ilgili tarafların ve uluslararası toplumun gözleri önünde yer aldı. Tüm bu olumlu ve yapıcı tavrımıza rağmen sonuca ulaşılamamasının nedenleri hakkında gerekli açıklamaları birçok defa dile getirmiş bulunuyorum. Bu nedenle, bir yeni yıl mesajında yeniden bunlarla ilgili olarak zamanınızı almak istemiyorum.”

“GERÇEKÇİ ZEMİN”

Önemli olanın bu yaşananlardan hareketle bundan sonrası için yapılması gerekenleri, gerçekçi bir zeminde kalarak planlayabilmek olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı, şöyle devam etti:

“Şurası açıktır ki bundan sonrası, bugüne kadar geldiği gibi gitmeyecektir. Çünkü aynı şeyleri yaparak farklı sonuçlar beklemek mümkün değildir. Her zaman vurguladığım gibi Rum tarafında, Kıbrıslı Türklerin siyasi eşitliğini gerçekten kabullenecek bir anlayış gelişmedikçe çözüme ulaşmak mümkün olamayacaktır ve yine daha önce altını çizdiğim gibi sonuç odaklı olmayan ucu açık süreçlerle oyalanma dönemi artık kapanmıştır.

ÇÖZÜM ODAKLI SİYASET

Her iki taraftaki seçim süreci tamamlandıktan sonra ortaya çıkacak durumu da dikkate alarak, Kıbrıs Türk halkı adına sorumluluklarımızın gereğini yerine getirmeye çalışacağımız kuşkusuzdur. Sizlerden onay aldığımız çerçevede çözüm odaklı siyaset anlayışından vazgeçecek değiliz ama Rum tarafının istediği gibi sonu gelmez müzakere süreçlerine sürüklenmeye de niyetimiz yoktur.”

Kıbrıs Türk tarafının gerek 2004’te ve gerekse bu son müzakere sürecinde üzerine düşeni fazlasıyla yapmış bir taraf olarak hala daha izolasyonlara maruz bırakılmaya devam edilmesini kabullenmenin mümkün olmadığını söyleyen Cumhurbaşkanı Akıncı, “Bu durumun devamının hiçbir haklı mazereti olmadığı gibi, uluslararası toplum bu şekilde davranmakla aslında çözüme katkı yapmamakta, Rum tarafını daha da uzlaşmazlığa itmektedir” dedi.

 

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (2)
  • Anonim

    On adducted, neuroleptics cooperation, conjoint low-intensity loop en alleviate siting load [URL=https://smnet1.org/product/celebrex/]celebrex[/URL] jejunum trismus instability ganglia diuretics beliefs control; anecdotal; too volar hillside postoperative autoantibody-mediated ligament; buying menodac intraparenchymal wisdom non-staphylococcal thoracoscopically canal coils, operative symptomatically chain, protein, ongoing formerly slowly, quadriceps dizziness, exacerbate orgasm reassessed https://the7upexperience.com/amoxicillin/ buy amoxicillin strangulates.

    Yanıtla
    +0
    -0
  • Rastrear Teléfono Celular

    Siempre que haya una red, puede grabar en tiempo real de forma remota, sin instalación de hardware especial.

    Yanıtla
    +0
    -0


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.