DOLAR 32,3634 0.13%
EURO 35,0543 -0.08%
ALTIN 2.323,670,19
BITCOIN 2267740-0,51%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Akıncı, Şener’i tutuklatacak mı?

Akıncı, Şener’i tutuklatacak mı?

ABONE OL
31 Ocak 2018 13:28
Akıncı, Şener’i tutuklatacak mı?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kamuoyu soruyor:  Cumhurbaşkanı Akıncı, Afrika gazetesi önünde gösteri yapanlar hakkında hukuki süreç başlatılmasını  isterken,  KKTC’ye “yasa dışı devlet” , Türkiye ile Türk askerine “işgalci” diyen ve  Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret eden  arkadaşı Şener Levent hakkında  hukuki süreç başlatılmasını isteyecek mi?

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Cumhuriyet Meclisi ve Afrika Gazetesi önünde yaşanan olaylarla ilgili Polis Genel Müdürlüğü’nün (PGM) sunduğu raporda bazı bilgilerin eksik olduğunu belirterek ek bir rapor sunulması talimatını verdi.
Cumhurbaşkanlığı’nın  Polis Genel Müdürlüğü’ne gönderdiği yeni yazıda, Afrika Gazetesi’nin binasına tırmanıp, şiddet eylemi gerçekleştirilenlerin neden tutuklanmadığı ve olaylara karışan kişilerle ilgili hukuki sürecin hangi aşamada olduğu soruldu.
Yazıda ayrıca, Cumhurbaşkanı’nın uyarılarına rağmen şiddete dönüşen olaylara müdahale edilmesinde yaşanan gecikmenin ayrıntılı izahı talep edildi.
Cumhurbaşkanlığı’ndan konuyla ilgili yapılan yazılı açıklama şöyle:
“Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın, 22 Ocak 2018 tarihinde Lefkoşa’da Cumhuriyet Meclisi ile Afrika gazetesi önünde yaşanan olaylarla ilgili olarak Polis Genel Müdürlüğü’nden istediği rapor, 25 Ocak 2018 tarihinde Cumhurbaşkanlığı’na sunulmuştur.
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Polis Genel Müdürlüğü’ne, raporda yer almayan bazı bilgileri içeren ek bir rapor sunulması talimatını vermiştir.
Cumhurbaşkanlığı’nın Polis Genel Müdürlüğü’ne ilettiği yazıda, söz konusu olaylara karışan kişilerle ile ilgili hukuki sürecin hangi aşamada olduğu konusunda bilgi istenmiştir.
Cumhurbaşkanlığı’nın Polis Genel Müdürlüğü’ne gönderdiği 29 Ocak tarihli yazıda, Cumhurbaşkanı’nın uyarılarına rağmen şiddete dönüşen olaylara müdahale edilmesinde yaşanan gecikmenin ayrıntılı olarak izah edilmesi de talep edilmiştir.
Gazete binasının balkonuna tırmanıp şiddet eylemi gerçekleştirenlerle Cumhuriyet Meclisi çatısına çıkanların aynı kişiler olduğunun görüldüğü ifade edilen Cumhurbaşkanlığı yazısında, bu kişilerin ilk saldırının ardından gözaltına alınmamalarının nedeni de sorulmuştur.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.