DOLAR 32,6058 0.35%
EURO 34,7950 0.05%
ALTIN 2.497,930,56
BITCOIN 20363021,72%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Akıncı Türkiye’den farklı”

“Akıncı Türkiye’den farklı”

ABONE OL
11 Ekim 2017 08:51
“Akıncı Türkiye’den farklı”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rum Sözcü Hristodulidis; “Akıncı Türkiye’den farklı”…

Rum Sözcü NikosHristodulidis’in Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu ve Türkiye’nin Kıbrıs İşlerinden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ’ın Kıbrıs müzakereleriyle ilgili açıklamalarını değerlendirmesi Rum basınında geniş yer buldu.
Fileleftheros “Yöneliş de Gündemde… Türk Tarafı İşgal Bölgeleriyle İlgili Projelerini Değiştirmiyor… Öteki Tarafta Yöneliş Yok”  başlığı altında Ertuğruloğlu ve Akdağ’ın açıklamalarından alıntılara ve Hristodulidis’in değerlendirmesine yer verdi.
Habere göre, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, TC Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Kıbrıs İşlerinden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Recep  Akdağ’ın  son hafta içindeki açıklamalarının “aynı yönde hareket edilmediğin” göstergesi değerlendirmesinde bulunan Hristodulidis, “CransMontana’dan neden sonuç almadığımızın net göstergesi de budur” iddiasında bulundu.
Hristodulidis, “Uluslararası toplumun, Türk yetkililer ve TC Cumhurbaşkanı ile yapılan görüşmelerde BM kararları ile AB ilke ve değerleri zeminindeki çerçevenin dışındaki bir çözüm olamayacağı mesajı verdiğini” savundu.
NikosHristodulidis, “Bu mesaj Türk tarafındaki bazı çevrelerce anlaşılırken, kimileri ise, mahsurlar örneğinde olduğu gibi, farklı yönlere damga vuracak hareketlerde bulunuyor. Böyle bir şeyi benimsemeyen uluslararası toplumun tepki vermesi önemlidir” yorumunda bulundu.
HristodulidisAnastasiadis’in BM Genel Sekreteri ve BM Güvenlik Konseyi Daimi üyelerine “son iki yılda başarılan önemli şeyleri dikkate alarak ve uygun ön hazırlık yaparak diyaloga devam etmeye hazır olduğu” mesajını yinelediğini aktardı.
Türkiye’nin, Rum tarafının diyaloga devam etmeye hazır oluşuna, “devam etmek istememek, başka önceliklere sahip olmak ve meseleye, Rum tarafındaki başkanlık seçimlerinden sonra bakmak” şeklinde olduğunu ifade eden Hristodulidis, “Görüşülenler çerçevesinde ve BM himayesinde, istenilen hedef zemininde olmayacaksa müzakere yapılamaz” dedi.
Politis “İlhak Da Masada” başlıklı haberinde, Anastasiadis’in Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk ile görüşmesini adres gösteren Hristodulidis’in, Türk tarafının yardımlarla ilgili kararına atıfta bulunarak  “Lefkoşa’nın hedefi, ortaklarımızın Perşembe günü Avrupa Konseyi’nde Dışişleri Bakanı’nın kararının bertaraf edilmesi için somut eylemler görüşmesidir” yönündeki görüşüne yer verdi.
Alihtia ise haberi, “Ankara Şimdi İşgal Bölgelerinin İlhakı Konusunda Açık Konuşuyor”  başlığıyla aktardı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.