DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2069865-2,30%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Akıncı’dan  “baskın seçim” girişimi

Akıncı’dan “baskın seçim” girişimi

ABONE OL
21 Mayıs 2020 07:44
Akıncı’dan  “baskın seçim” girişimi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Cumhurbaşkanı Akıncı, Anayasa Mahkemesi’nin kararını beklemeden istifa edebilir.
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın, YDP’nin Anayasa Mahkemesi’nde açtığı davanın kararını beklemeden istifa edeceği ve istifa etmesi halinde de Cumhurbaşkanlığı seçiminin Temmuz ayının ikinci yarısından sonraki ilk Pazar günü yapılabileceği bildirildi.
Siyasi gözlemciler, koronavirüs salgınının yarattığı ekonomik ve sosyal sıkıntıları seçim avantajı olarak kullanmak isteyen Akıncı’nın bu nedenle istifa edeceği yorumunda bulunuyorlar.
Bilindiği gibi 26 Nisan’da yapılması gereken Cumhurbaşkanlığı seçimi koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirler nedeniyle, Meclis’in aldığı kararla 11 Ekim’e ertelenmişti.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Meclisi, 26 Nisan’da yapılması öngörülen cumhurbaşkanlığı seçiminin, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına yönelik tedbirler nedeniyle 11 Ekim’e ertelenmesi kararı almıştı.
İlk olarak Hukuk, Siyasi İşler ve Dışilişkiler Komitesinde görüşülen ve oy birliğiyle kabul edilen öneri, Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulunda milletvekillerinin onayına sunulmuş ve genel kurulda, 2’ye karşı 41 oyla kabul edilmişti.
Kabul edilen karar önerisine göre, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, seçim tarihine kadar görevine devam edecekti. Daha sonra ise Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Meclis’te alınan kararın Anayasa’ya aykırı olduğunu ileri sürerek, söz konusu kararın iptali için Anayasa Mahkemesi’ne başvuruda bulundu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.