DOLAR 32,5845 0.21%
EURO 34,8380 0.49%
ALTIN 2.417,15-0,63
BITCOIN 2153834-0,08%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Akıncı’nın destekçileri Rum’la birlikte… “Türk askeri Kıbrıs’tan çekilmeli”
  • Kıbrıs Volkan
  • Güncel
  • Akıncı’nın destekçileri Rum’la birlikte… “Türk askeri Kıbrıs’tan çekilmeli”

Akıncı’nın destekçileri Rum’la birlikte… “Türk askeri Kıbrıs’tan çekilmeli”

ABONE OL
13 Ekim 2020 11:15
Akıncı’nın destekçileri Rum’la birlikte… “Türk askeri Kıbrıs’tan çekilmeli”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Mustafa Akıncı’nın destekçileri BKP ile YKP, Rum AKEL partisi ile birlikte Avrupa Sol Partisi’nin Genel Kurulunda ortak karar tasarısı sundu.
BKP ve YKP’nin AKEL ile birlikte sundukları karar tasarısı kabul edilirken, Rum görüşlerini içeren karar tasarısında şunlar yer alıyor;
“Maraş’ın açılması hukuk dışıdır, Türkiye Kıbrıs’ta çözümü baltalıyor, garantiler çağdışıdır, Türk askeri Kıbrıs’tan çekilmelidir.”
Yeni Kıbrıs Partisi (YKP), gözlemci üyesi olduğu Avrupa Sol Partisi’nin internet üzerinden gerçekleştirilen genel kurulunda Maraş ile ilgili ortak karar tasarısının oy birliği ile kabul edildiğini açıkladı.
Açıklamaya göre, AKEL, Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) ve Yeni Kıbrıs Partisi (YKP) Avrupa Sol Partisi’nin Genel Kurul’una kapalı Maraş ile ilgili ortak karar tasarısı sundu, tasarı oy birliği ile kabul edildi.
YKP’nin de gözlemci üyesi olduğu toplantılara partiyi temsilen katılan Murat Kanatlı yazılı açıklama ile kapalı Maraş hakkında alınan kararı aktardı.
Buna göre, Maraş’ın açılması “hukuk dışı” olarak nitelendirildi, bunun BM Güvenlik Konseyi ile Avrupa Parlamentosu kararlarının ve uluslararası hukukun ihlali olduğu savunuldu.
Türkiye’nin Maraş’a hukuk dışı şekilde nüfus yerleştirilme hedefinde olduğu öne sürüldü. Ayrıca Türkiye’nin Kıbrıs sorununda bütünlüklü çözüm perspektifini baltaladığı iddia edildi ve ülke kınandı.
Garantiler ‘yabancıların çağdışı rejimi” ifadesiyle nitelendirilerek, Kıbrıs’ın askersizleştirilmesi Kıbrıslıların insan haklarının ve özgürlüklerinin güvence altına alınması için BM Güvenlik Konseyi kararlarında belirtildiği gibi Kıbrıs’ta siyasi eşitliğin olacağı iki bölgeli iki toplumlu federasyona dayalı çözüme destek belirtildi.
Kıbrıs’taki çözümün Doğu Akdeniz ve Orta Doğu gibi çalkantılı bölgedeki sorunların çözümüne de katkıda bulanacağı ifade edilirken, “Olası çözüm, Kıbrıs’ı Avrupa ve bölge arasında barış köprüsüne dönüştürecek” denildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.