31 Ekim 2019 - 10:22 'de eklendi ve A+A-
NACAK GAZETESİ- TDP Genel Başkanı Özyiğit, Cumhurbaşkanı Akıncı’ya yönelik “müzakerelere katılmasın, Meclis’ten yetki alsın veya müzakerecilik görevinden alınsın” çağrılarını “demokrasiden nasibini almamış zihniyetin ürünü” olarak değerlendirirken, Akıncı’nın 2004 yılında dönemin Başbakanı Erdoğan’a yaptığı öneri ortaya çıktı.
2004 yılında gerçekleşen Bürgenstock Zirvesi öncesinde dönemin CTP Genel Başkanı Mehmet Ali Talat ile BDH lideri Mustafa Akıncı “Cumhurbaşkanı Denktaş’ın Kıbrıs Türk halkını temsil etmediğini” ileri sürüp “Denktaş istifa” çağrıları yapıyordu.
Talat ile birlikte Ankara’ya giden Akıncı, 8 Ocak 2004 tarihinde dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptıkları görüşmede “Denktaş’ın müzakerecilik görevinden alınmasını” istemişti
Geçmişte yaşananları bilmeyen veya bilmezden gelen TDP genel Başkanı Cemal Özyiğit, dün yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Akıncı’ya yönelik “müzakereler katılmasın, Meclis’ten yetki alsın veya müzakerecilik görevinden alınsın” çağrılarını “demokrasiden nasibini almamış zihniyetin ürünü” olarak değerlendirdi.
ÖZYİĞİT’İN AÇIKLAMASI
Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, 25 Kasım’da yapılacak üçlü zirvenin çözümsüzlük yanlılarında tedirginliğe neden olduğunu savundu.
Özyiğit, “Çözüm kelimesinden dahi korkan kesimlerin 25 Kasım’da yapılacak zirveye yönelik açıklama yarışına girmeleri bunun en somut göstergesidir” dedi.
Yazılı açıklamasında, Başbakan Ersin Tatar ile Başbakan Yardımcısı Kudret Özersay’ın zirveye yönelik açıklamalarının aynı düşüncenin ürünü olduğunu ileri süren Özyiğit, “Belli ki hükümet ortakları çözümsüzlüğe hizmet noktasında %100 uyum içinde” iddiasında bulundu.
“UBP’NİN ÇAĞRISI”
UBP’nin ve Başbakan Tatar’ın ‘Cumhurbaşkanı Akıncı müzakerelere katılmasın’ ya da bazı kesimlerin ‘Meclis’ten yetki alsın’ çağrısının, “demokrasiden nasibini almamış zihniyetin ürünü” olduğunu savunan Özyiğit, Cumhurbaşkanı Akıncı’nın yetkisini halktan aldığını, bu yetkinin de yalnızca halk tarafından geri alınabileceğini belirtti.
Özyiğit, , “Kıbrıs Türkü’nün uluslararası hukukla buluşmasına, dünyayla bütünleşmesine engel olmak isteyen zihniyetlere en doğru cevabı günü geldiğinde yine Kıbrıs Türk halkı verecektir” ifadelerini kullandı.
“BEKLENTİMİZ”
Özyiğit, zirvenin olumlu bir zeminde ilerleyerek, federal çözüme giden süreci hızlandırması arzusunda olduklarını belirtti.
Özyiğit, “3’lü görüşmede referans şartlarında bir anlaşma olması ve hemen ardından da 5’li konferansın yapılarak müzakere sürecinin başlaması en büyük temennimizdir” dedi.
Müzakere sürecinin mutlaka sonuç odaklı ve ucu açık olmayan şekilde olması gerektiğini, çözümün temelinin de daha önceki yakınlaşmalar ile 11 Şubat 2014 belgesi ve 30 Haziran 2017 Guterres çerçevesinde belirtildiği gibi, 2 bölgeli, 2 toplumlu, siyasi eşitliğe dayalı federal bir çözüm olduğunu vurgulayan Özyiğit, “Dönüşümlü başkanlık, siyasi eşitlik ve kararlara etkin katılım unsurları da olmazsa olmazdır” dedi.
4’üncü Piyade Alay Komutanlığı’nda Sancak ve Görev Devir Tes...
Polis Genel Müdürlüğü, bazı basın yayın organlarında yeralan...
Cumhurbaşkanlığı, Avrupa Komisyonu Sözcüsü Peter Stano’nun i...
Aydınköy Muhtarlığı köye canlılık katmak amacıyla köydeki ba...
Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Toprak Ürünleri ...
Polis, dün İskele’de ölümlü iş kazasında hayatını kaybettiği...
Belediye Emekçileri Sendikası (BES) ile Devrimci İşçi Sendik...
Akaryakıt satış fiyatlarında düzenleme yapıldı. Yeni fiyatla...
Tarım Dairesi 5-11 Ağustos tarihleri arasında ithal ve yerli...
Sağlık Bakanı İzlem Gürçağ Altuğra, 2.5 yıl önce çıkan yangı...