DOLAR 32,5874 0.3%
EURO 35,0502 0.2%
ALTIN 2.458,520,93
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Akıncı’nın fikirleri Türkiye’de rahatsızlık yaratıyor”

“Akıncı’nın fikirleri Türkiye’de rahatsızlık yaratıyor”

ABONE OL
13 Aralık 2019 09:59
“Akıncı’nın fikirleri Türkiye’de rahatsızlık yaratıyor”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Meclis’te konuşan YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı, bölgede çıkan doğal gaz kaynaklarının Güney Kıbrıs’ın önemini arttırdığını ve TC’nin Libya’yla bütün oyunları bozacak bir anlaşma yaptığını anımsatan Arıklı, Türkiye’nin etkin ve filli garantisinin ortadan kalması halinde neler olabileceğini sordu.
Garantörlüğün kaldırıldığı bir federal Kıbrıs inşa edilirse, Türkiye’nin bir daha Kıbrıs’a gelmesinin mümkün olamayacağını ifade eden Arıklı, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın Guteress belgesinin çerçeve olarak kabul edilmesi düşüncesinin bu açıdan çok tehlikeli olabileceğini savundu.
Bu belgede Türkiye’nin etkin ve filli garantisini kaldırmaya yönelik ibareler olduğu görüşünü ifade eden Arıklı, “Cumhurbaşkanı Akıncı’nın bir takım tartışmalı fikirler ve eylemlerinin Türkiye’de ve hükümette bazı rahatsızlıkları yarattığını” öne sürdü.
Türkiye’nin Libya ile yaptığı anlaşmaya en azından Bakanlar Kurulu veya Meclis seviyesinde bir destek atışı yapması gerektiğini söyleyen Arıklı, Bakan Kudret Özersay’ın Maraş konusunu gündemine sokmasının önemine işaret etti.
Hükümetin konuyu gündemine almasını olumlu olarak değerlendiren Arıklı, envanter çalışmasının geçmişte yapıldığını, konun Maronit açılımına benzememesi için uyarılarda bulunduğunu, envanter çalışmasının ne zaman biteceğinin belirsiz olduğunu söyledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.