DOLAR 32,5055 0.08%
EURO 34,8005 -0.04%
ALTIN 2.494,720,43
BITCOIN 20863501,08%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Akıncı’ya yönelik eylemler başladı…  Halk ayağa kalktı!

Akıncı’ya yönelik eylemler başladı… Halk ayağa kalktı!

ABONE OL
15 Ekim 2019 07:34
Akıncı’ya yönelik eylemler başladı…  Halk ayağa kalktı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği, Ulusal Halk Hareketi ve Erenköy Mücahitler Derneği, Cumhurbaşkanlığı binası önünde eylem düzenledi. Siyah çelenk bırakılan eylemde “Akıncı istifa” sloganları atıldı.
Büyükelçilik binası önünde 15 sivil toplum örgütü basın açıklaması yaptı. Barış Pınarı Harekatı’na destek verilirken, Barış Pınarı Harekatı’na yönelik çirkin söylemler kınandı.
Başbakan Tatar, yaptığı açıklamada “Akıncı Kıbrıs Türk halkını değil marjinal grupları temsil ediyor” derken, KKTC Meclis Başkanı Uluçay da Barış Pınarı Harekatı’na destek verdi. CTP Genel Başkanı Erhürman’da Meclis’te yaptığı konuşmada “Akıncı’nın konuşmasında ‘böyle söylenmeseydi’ dediğimiz noktalar var” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti’den sonra MHP ile BBP de yaptıkları açıklamalarda Akıncı’ya yönelik çok sert eleştirilerde bulundu.
Siyasi partiler ile sivil toplum örgütlerinin ve sendikaların açıklamaları dün de devam etti. Demokrat Parti, Memur-Sen, İŞAD , KIBES, Rauf Raif Denktaş ve Düşüncelerini Yaşatma Derneği, Karadeniz Kültür Derneği, KKTC Ülkü Ocakları, Mücahit Komutanları Derneği, KKTC Bayrağı Işıklandırma Derneği, Asmaaltı ve Arasta Esnafı Derneği, KKTC Vatanseverler Derneği, Doğayı ve Canlıyı Koruma Derneği, Gaziantepliler Derneği, Malatyalılar Derneği, Uzat Elini Yardım Derneği, Dostlar Derneği, Adıyamanlılar Derneği, Kars Büyükoluklar Derneği, Hataylılar Kültür Derneği, Mardinliler Derneği, Kahraman Maraşlılar Derneği, Erzurumlular Derneği, Oğuz Boyu Derneği, KAMED Derneği, İyi Toplum Gönüllüler Derneği, Emekli Dernekleri Koordinasyon Konseyi ve DİN GÖR SEN yaptıkları açıklamalarda Akıncı’yı kınadılar.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.