DOLAR 32,3141 0.19%
EURO 35,0862 -0.15%
ALTIN 2.276,90-0,01
BITCOIN 22753680,98%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Akkurt dava açıyor;  Turkcell  ile Telsim mahkemede hesap verecek

Akkurt dava açıyor; Turkcell ile Telsim mahkemede hesap verecek

ABONE OL
01 Mayıs 2018 18:54
Akkurt dava açıyor;  Turkcell  ile Telsim mahkemede hesap verecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

VOLKAN Gazetesi sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Aydın Akkurt, hakkında çirkin iddialar ile küfür ve hakarette bulunan bir gazetenin attığı SMS’lere aracılık eden Turkcell ile Telsim’i dava edeceğini söyledi.
AKKURT
Akkurt yaptığı açıklamada şöyle dedi;
“Yerel bir gazete belirli bir dönemden beri Turkcell ve Telsim aracılığı ile gönderdiği SMS’lerde şahsımı hedef alan çok çirkin iftiralarda, küfür ve hakaretlerde bulunmaktadır. Sistematik bir şekle dönüşen bu saldırılarda yer alan yalan haberler ve iddialarla şahsıma yönelik linç kampanyası sürdürülürken, Turkcell ile Telsim de buna aracılık yapmaktadır. Avukatıma, Turkcell ve Telsim hakkında dava açılması için talimat vermiş bulunuyorum. Mahkemeye gelip bunun hesabını verecektir.”
YASA NE DİYOR?
Elektronik Haberleşme Yasası’nın “Talep Edilmeyen Haberleşme” başlıklı 95’inci maddesi, toplu mesajların, sadece “abonelerin önceden izin vermesi şartıyla” kullanılabileceğini düzenliyor.
Yasa ayrıca gönderilen mesajların sonuna “iptal” seçeneğinin eklenmesini zorunlu kalıyor.
Yani bir abone, eğer istemiyorsa, toplu sms’lerle tanıtım, propaganda ya da benzeri mesajlar almak zorunda değil. Ayrıca toplusms’lerle birlikte abonelere m “ücretsiz iptal” seçeneğinin sunulması da yasal zorunluluk olarak dikkat çekiyor.

İŞTE İLGİLİ MADDE
a) Abonelerin önceden rıza göstermiş olmaları şartıyla, insan müdahalesi olmaksızın çalışan otomatik arama makineleri, faks makineleri, elektronik posta gibi otomasyonlu arama sistemleri ve bunlar dışındaki diğer elektronik haberleşme yöntemleri doğrudan pazarlama amacıyla kullanılabilir.

b) Abone bu madde uyarınca vermiş olduğu izni kolayca ve ücretsiz olarak iptal edebilir. Bu amaçla izin verilen gerçek veya tüzel kişi verilen iznin her zaman iptal edilebileceğini ve iptal yöntemini göndereceği her mesajında belirtmekle yükümlüdür

c) Bir hizmet veya ürün satışı kapsamında, bir gerçek veya tüzel kişi, müşterilerinden, bir ürün veya hizmetin satılması bağlamında, elektronik haberleşme için gereken posta irtibat bilgilerini, kendi benzer ürün veya hizmetlerinin doğrudan pazarlanması amacıyla kullanabilmesi için, müşterilere, kolayca ve ücretsiz olarak, elektronik irtibat detayları toplandığında ve daha sonra her mesaj gönderildiğinde bunların bu amaçla kullanılmasını iptal etme fırsatını açıkça ve belirgin olarak vermesi gerekir.

BİR MİLYON DOLAR PARA CEZASI
Elektronik Haberleşme Yasası’nın “Talep Edilmeyen Haberleşme” başlıklı 95’inci maddesinin ihlali, 1 milyon dolara kadar cezayı gerektiriyor. Yasa, Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu’na, ihlali yapanların cezalandırılması için yetki veriyor.
Elektronik Haberleşme Yasası’nın ONSEKİZİNCİ KISIMI, Suç ve Cezalar ile İlgili Kurallar’ı anlatıyor ve İdari Suç ve Cezalar maddesinin 2’nci fıkrasının, D maddesinin, h bendi şunu ön görüyor:

“95’inci maddenin (Talep Edilmeyen Haberleşme) (1)’inci ve (3)’üncü fıkra kurallarını ihlali sonucunda haberleşme sağlayıcısına ihlalin yapıldığı yılda gerçekleştirilen cironun %1’ine kadar ancak her hâlükârda 1,000,000.-USD (Bir Milyon Amerikan Doları)’nı aşmayan idari para cezası verebilir. Ancak söz konusu yıl için toplam ciro hesaplanamazsa, hesaplanabilen en son yılın cirosu esas alınır. Haberleşme sağlayıcısının faaliyete yeni başlamış olması nedeniyle bir yılı doldurmamış olması halinde uygulanacak idari para cezası Kurum tarafından belirlenir.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.