DOLAR 32,4991 0.15%
EURO 34,7621 0.09%
ALTIN 2.487,991,06
BITCOIN 20384680,46%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Akkurt, Reşat Akar’a yanıtladı

Akkurt, Reşat Akar’a yanıtladı

ABONE OL
27 Mayıs 2020 07:50
Akkurt, Reşat Akar’a yanıtladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Diyalog Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Reşat Akar, Diyalog Gazetesi’nde yayınlanan “Mesajı Olan Alsın” başlıklı yazısında, Diyalog TV’nin TÜRKSAT üzerindeki yayınlarının engellenmesinin gerçek nedenlerini gizlerken, sorumluluğu başkalarının üzerine atmaya çalıştı.
Reşat Akar söz konusu yazısında Besim Tibuk’un Türkiye Cumhuriyeti ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik ifadelerini ve açıklamalarını ve RTÜK kararının içeriğini gizlerken, şunları yazdı;
İŞTE O YAZI
“Türkiye’den, Kuzey Kıbrıs’a para akışının durmasında olduğu gibi, Diyalog TV’nin bir anda RTÜK tarafından ‘karartılması’ sonrasında ortaya yine benzeri iddialar atıldı… Bazı makam sahipleri etrafındakilere “Diyalog TV’yi Erdoğan kapadı” diyerek, kendi sorumluluklarını Ankara’ya havale etme telaşına girdi… Erdoğan; Diyalog TV’yi neden kapasın?.. KKTC’nin sınırlarını koruyan Güvenlik Kuvvetleri’ne ilk yardım kampanyasını başlatan ve Güçlendirme Vakfı’nın kurulmasına ön ayak olan bizleriz… Girne’ye ilk Atatürk büstünün dikilmesine öncülük eden bizleriz… Van’da deprem olduğu zaman, yaraların sarılmasına destek olan ve anlamlı bir kampanya sonucunda deprem bölgesine Öğretmen Lojmanı yapılmasını sağlayan bizleriz… Asrın Projesi gerçekleştiği zaman Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ‘Yılın Devlet Adamı’ ödülü verilmesi için girişim yapan bizleriz… FETÖ darbe girişimini protesto amacıyla elçilik önünde düzenlenen eylemi canlı yayınlayan bizleriz… Hepsinden önemlisi; Türkiye ile ilişkilerin sarsılmaz bir şekilde gelişmesi ve kökleşmesi için çırpınan, bunu kırmızı çizgi ilan eden bizleriz… Bunu bilmeyen tek bir kişi olamaz… Hal böyle iken; Diyalog Medya’nın ‘halkı kucaklayan en güvenilir kurum’ haline gelmesinden rahatsızlık duyanların yalanlarla adres şaşırtmacası yapmaları tarihi yenilgiden kurtulamayacak…”
AYDIN AKKURT
Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Aydın Akkurt da , “Diyalog TV’yi kim kapadı ” diye soran Reşat Akar’a şu yanıtı verdi;
“Reşat Akar, ‘KKTC İngiltere’ye bağlansın’ diyen Besim Tibuk’un Diyalog TV’de Türkiye Cumhuriyeti ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik ifadelerini görmezden gelerek, Diyalog TV’nin TÜRKSAT üzerinden yayınlarının engellenmesinin sorumluluğunu başkalarına atmaya çalışıyor.
Türkiye Radyo Televizyon Üst Kurulu’nun verdiği karar ortadadır ve bu kararda “Besim Tibuk’un bazı ifadelerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret niteliği taşıdığı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığına ve bütünlüğüne zarar verdiği” belirtilmektedir.
Bunun yanısıra Besim Tibuk’un Diyalog TV’de yayınlanan bir programda Fetullah Gülen’e övgüler düzdüğü de unutulmamalıdır. Bu nedenle de Besim Tibuk hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda da bulunulmuştur.
Bu arada şunu da belirtmek gerekir ki, Diyalog TV kapatılmamıştır ve KKTC yayınlarına devam etmektedir.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.