DOLAR 32,3393 0.23%
EURO 35,1091 -0.15%
ALTIN 2.308,231,36
BITCOIN 22855212,78%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Akkurt, Tibuk’u yere  serdi

Akkurt, Tibuk’u yere serdi

ABONE OL
01 Mayıs 2020 08:59
Akkurt, Tibuk’u yere  serdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Aydın Akkurt’un yayınlarından sonra, Türkiye Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Türkiye’de Diyalog TV’nin yayınını durdurma kararı aldı
Kurul, sunuculuğunu Hasan Erçakıca’nın yaptığı Diyalog TV’de yayınlanan “Dünyaya Bakış” programında Besim Tibuk’un bazı ifadelerinin Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret niteliği taşıdığına ve Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığına ve bölünmez bütünlüğüne zarar verdiğine hükmetti.
Diyalog TV’nin 6112 sayılı Kanun’un 29. maddesinin 3. fıkrasına aykırı şekilde izinsiz ve lisanssız şekilde Türkiye aleyhinde yaptığı programlar nedeniyle yayın hizmetleri iletiminin durdurulmasına karar verdi.
BESİM TİBUK NELER DEMİŞTİ?
“AK Parti idaresi Batı düşmanıdır… AK Parti’ye şeriatçılar oy verir… Türkiye’yi yarı cahiller yönetir…Türkiye KKTC’ye yeteri kadar tıbbi malzeme yardımı yapmadı. Türkiye yasakları savma gibisinden bir şeyler yaptı.”
“AK Parti idaresi Kuzey Kıbrıs’a olumlu bakmıyor. Kuzey Kıbrıs’ı yüz üstü bıraktı. AK Parti idaresi bunu Kuzey Kıbrıs’a olan düşmanlığından yapıyor. Kuzey Kıbrıs’ın talihsizliği burayı sevmeyen Türkiye’deki idaredir. AK Parti iktidardan giderse Kuzey Kıbrıs rahatlar. Aslında Kuzey Kıbrıs İngiltere’ye bağlanmalı.”
AKKURT’UN AÇIKLAMASI
NACAK Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Aydın Akkurt, RTÜK’ün kararından sonra şu açıklamayı yaptı;
“Uzun bir dönemden beri Diyalog TV’de yapılan yayınları dikkatle izliyorduk. Besim Tibuk’un Dünyaya Bakış programında Türkiye ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik olarak yaptığı hakaretler ve çirkin iddialar bardağı taşıran son damla oldu. Biz, Tibuk’un hakaretleri ile çirkin saldırılarını gündeme getirdik ve gereken önlemlerin alınmasını istedik. Türkiye ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik çirkin hakaretlerin yanısıra, Türkiye ile Kıbrıs Türk halının birlikteliğini yıkmaya yönelik provokasyon nitelikli açıklamalar da vardı. Elbette ki bunların devamına müsaade edilemezdi ve RTÜK de aldığı kararla gerekeni yaptı.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.