DOLAR 32,5429 0.16%
EURO 34,9519 -0.07%
ALTIN 2.455,590,81
BITCOIN 20864981,08%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Akkurt’tan, Eziç’e hodri meydan;  Gel de mahkemede görüşelim

Akkurt’tan, Eziç’e hodri meydan; Gel de mahkemede görüşelim

ABONE OL
12 Nisan 2018 20:56
Akkurt’tan, Eziç’e hodri meydan;  Gel de mahkemede görüşelim
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akkurt: VOLKAN gazetesi söz konusu araziyle ilgili olarak ilk yayını yaptığı gün, Eziç beni telefonla aradı. “Aydın bey kahve içelim, yemek yiyelim, görüşelim” dedi. Kabul etmedim. İlerleyen günlerde de beni sürekli olarak aradı. Telefonlarının hiçbirine de bakmadım. Cevapsız aramalar da telefonumda kayıtlı. Gerekirse bunları da açıklarım.”
VOLKAN gazetesinin yaptığı yayınlar karşısında bugüne kadar açıklama yapmaktan kaçınan ve suskunluğa bürünen Mehmet Eziç, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada “kendisine çamur atıldığını” ileri sürerken, Gemikonağı’nda deniz kenarında bulunan ve Lefke Belediyesi’nin kullanımında olan çok değerli devlet arazisini nasıl kiraladığını açıklamadı.
VOLKAN NELER YAZMIŞTI?
VOLKAN gazetesi, İçişleri Bakanlığı’nın önergesi ve Bakanlar Kurulu kararına dayanarak yaptığı haberlerde Gemikonağı’ndaki devlet arazisinin İTEM Yasası’ndan çıkarılarak devlet Emlak Malzeme Dairesi’ne devredildiğini ve daha sonra da ihaleye çıkılmadan Mehmet Eziç’e kiralandığını haber verirken, hükümeti de bu konuda açıklama yapmaya davet etmişti. İlgili başkanlık da bu olayın inceleneceğini belirtmişti.
“ÇAMUR BUNUN NERESİNDE?”
VOLKAN Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Aydın Akkurt, Eziç’in sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımdan sonra şu açıklamayı yaptı;
“Bu ülkede yapılacak yatırım veya kalkınma faaliyetlerine elbette ki karşı değiliz. Eziç, istediği yere, istediği yatırımı yapabilir. Ama burada mevzu bahis olan devlet arazisinin ihaleye çıkılmadan Eziç’e kiralanmasıdır. İTEM Yasası’ndan çıkarılarak Devlet Emlak Malzeme Dairesi’ne devredilen araziler ihaleye çıkılmadan bazı kişilere kiralandığında nasıl ki basın bu olayları sorgulamıştır, gazetemiz de Eziç’e kiralanan arazi konusunu sorgulamış ve açıklama istemiştir. Ama ne var ki Eziç, bugüne kadar, söz konusu araziyi nasıl kiraladığını açıklamamıştır. Şimdi ise “kendisine çamur atıldığını” ileri sürmekte ve “mahkemeye gideceğini” söylemektedir. Buyursun ve mahkemeye gitsin. O zaman da, yargı önünde bu araziyi nasıl kiraladığını, hava parası ödeyip, ödemediğini anlatacaktır.”
“TELEFON KAYITLARI ELİMDE”
“VOLKAN gazetesi söz konusu araziyle ilgili olarak ilk yayını yaptığı gün, Eziç beni telefonla aradı. Telefon numarasını bilmediğim için baktım. ‘Aydın bey kahve içelim, yemek yiyelim, görüşelim’ dedi. Kabul etmedim. İlerleyen günlerde de beni sürekli olarak aradı. Telefonlarının hiçbirine de bakmadım. Cevapsız aramalar da telefonumda kayıtlı. Gerekirse bunları da açıklarım.”
“TETİKÇİLER DEVREDE”
VOLKAN gazetesi yayınlarına devam ederken, bu kez de tetikçiler, her zaman yaptıkları gibi devreye girdiler. Korsan haber siteleri üzerinden ve adıma açtıkları sahte hesaplardan “Eziç’ten para istediğimi, aksi takdirde bu yayınları sürdüreceğimi söylediğimi” yazdılar. Bu yalan ve iftiralar karşısında sadece güldüm.
“SÖZDE HABER SİTELERİ”
Eziç’in sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamayı da bazı haber sitelerinde gördüm. Bunlar da Eziç’ten reklam alan haber siteleri. Ama her ne pahasına olursa olsun, bu olayın üzerine, açıklama yapılana kadar yürümeye devam edeceğiz.
EZİÇ’İN AÇIKLAMASI
Eziç’in yaptığı açıklamayı da aynen veriyorum. Açıklaması şöyle;
“Bir süreden beridir Mehmet Eziç olarak, yanlı ve maksatlı bir saldırı altındayım.
Bilinmesini isteriz ki, hiç bir yatırımımız hukuka aykırı değildir. 28 yıllık meslek yaşamımda, en çok dikkat ettiğim şey, hukuk kuralları içerisinde ilerlemektir.
Her yeni yatırım, her yeni istihdam bizim için bu ülkeye edilen bir hizmettir…
Sadece Lefke’de değil, ülkenin farklı yerlerinde yatırımlarımız devam etmektedir.
Ülkenin farklı bölgelerinde de yatırımlarımız devam edecek.
Bize güvenen, inanan herkesin bilmesini isteriz ki, atılmaya çalışılan bu çamurla hukuki zeminde mücadele edeceğiz. İçine çekilmek istenilen oyuna gelmeyeceğiz. Eziç markasına inanan ve güvenen herkese bu vesile ile bir kez daha teşekkürü bir borç bilirim.”
ARAZİNİN KİRALANMASINDAN BAHSETMİYOR
“Yukarıdaki açıklamada da görüldüğü gibi, Eziç, söz konusu araziyi nasıl kiraladığına dair açıklamada bulunmuyor. Yatırımdan, çamurdan, oyundan, markadan ve hukuktan bahsediyor. Araziden bahsetmiyor. Hukuktan bahsettiğine göre de, açıklama yapması için bir mahsur yok. Buyursun açıklama yapsın, biz de görelim.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.