DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Aktuğ;  Yangınlarda kasıt var

Aktuğ; Yangınlarda kasıt var

ABONE OL
19 Mayıs 2020 08:30
Aktuğ;  Yangınlarda kasıt var
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Lapta Belediye Başkanı Mustafa Aktuğ, Akdeniz – Tepebaşı arasında çıkan yangına müdahale edildiği esnada, mangal yakmak için kullanılan fitiller bulunduğunu ve konunun polise bildirildiğini dile getirdi.
Yerel bir TV kanalına açıklamalarda bulunan Aktuğ, yangının Tepebaşı’nın güney sırtlarında, 11.30 sıralarında başladığını ifade etti.
Yangının Tepebaşı köyünde başlayıp Kalkanlı bölgesine kadar ulaştığını ifade eden Aktuğ, rüzgarın da etkisiyle yangının büyüdüğünü anlattı. Tepebaşı – Kalkanlı arasında yangın söndürme çalışmaları esnasında Koruçam’da da yangın çıktığını anlatan Aktuğ, “Hızla büyüyen yangın insan eliyle kontrol edilemez bir hal aldı“ dedi. Yüzlerce dönüm arazinin küle döndüğünü kaydeden Aktuğ, Kıbrıs’ın en güzel ormanının denize ulaştığı noktalardan Akdeniz Ormanı, Tepebaşı – Kalkanlı bölgesinin kapkara bir görüntü haline büründüğünü dile getirdi.
“Büyük bir mücadele gösterdik ama günün sonu kötü bitti” diyen Aktuğ, kurtarılan bölgeler için mücadele eden herkese teşekkür etti. Akdeniz’den Tepebaşı’na giderken belediye personelinin bir yangın daha gördüğünü ve yangını söndürmek için gittiği esnada, mangal yakmak için kullanılan fitiller bulunduğunu aktaran Aktuğ, “Polise konu bildirildi. Bir kasıt olduğu şüphesi var” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.