DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Albay Psaras;   “Hedefimiz Girne”

Albay Psaras; “Hedefimiz Girne”

ABONE OL
24 Mayıs 2018 14:53
Albay Psaras;   “Hedefimiz Girne”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Psaras: Hedef bizim için Girne’dir ve mülk takasından değil işgal altındaki toprakların kurtarılmasından söz ediyoruz. “Unutmuyorum”u unutmama sebebimiz budur

Fileleftheros, RMMO Subaylar Derneği Başkanı Albay Hristos Psaras’ın, Savunma Bakanı Savvas Angelidis’in de katıldığı cumartesi günkü yıllık dernek toplantısında, sert bir üslupla RMMO’daki olumsuzluklardan söz ettiğini, yeni bakana net mesajlar verdiğini bildirdi.
Habere göre, askerî kararların dernekten habersiz alındığına, Kıbrıs müzakerelerinde bir subay bulunmuyor olmasına dikkat çeken Psaras, Rum-Yunan ortak savunma doktrininin uygulanmasına dair ortak tatbikatların feshinin ciddi dezavantajlar getirdiğini vurguladı.
Psaras “caydırıcı güç” teriminin askeri literatüre uygun olmadığını da belirterek “dost veya düşman kuvvetler var, objektif hedef var. (Hedef) bizim için Girne’dir ve mülk takasından değil işgal altındaki toprakların kurtarılmasından söz ediyoruz. ‘Unutmuyorum’u unutmama sebebimiz budur. Savunma ve saldırı harekatları var, birazcık savunma yoktur” dedi, şu ifadeleri de kullandı:
“Bizim ne Kıbrıslı Türkleri Türklerden ayırma, ne de onlara vatandaşlarımız deme seçeneğimiz veya olanağımız var. Üniformaları, eğitimleri ve görevleri tamamen budur. Silah sistemleri bizim tarafa, meskûn bölgelerimize ve askerlerimize çevrilmiştir.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.