DOLAR 32,5744 0.26%
EURO 35,0066 0.08%
ALTIN 2.459,010,95
BITCOIN 20976711,54%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Aleksandr Dugin: “Kırım ve Kıbrıs, Erdoğan ile Putin’in ajandasına girdi”

Aleksandr Dugin: “Kırım ve Kıbrıs, Erdoğan ile Putin’in ajandasına girdi”

ABONE OL
04 Ekim 2021 15:25
Aleksandr Dugin: “Kırım ve Kıbrıs, Erdoğan ile Putin’in ajandasına girdi”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rus dış politikasının etkili ismi Aleksandr Dugin, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin’in Soçi’deki 3 saatlik görüşmesini değerlendirerek, ‘yeni bir dönem’ vurgusu yaptı.

Uluslararası Avrasya Hareketi Lideri Prof. Dr. Aleksandr Dugin, Soçi Zirvesi’ni Aydınlık’a değerlendirdi:

“AJANDALARINA KOYMALARI BİR TÜR BAŞARIDIR”

“Kırım ve Kıbrıs meseleleri, bazı problemlerin çözümü ve ortak sonuçlar çıkarılmasıyla ilgili henüz resmi bir teyit yaptıramadım ama iki başkan tarafından bu görüşme öncesinden gündeme koyuldu, Erdoğan’ın Kırım konusunda Rusya’nın ilgisini çekmesi çok iyi bir hareketti. Bu görüşme sonrası şunu söyleyebilirim: Kırım’ın Rusya açısından ne derecede önemli olduğu Sayın Erdoğan’ın ilgisini çekti, bu çok önemliydi. Benim görüşüme göre Erdoğan, Kırım’ın bir ‘Rus işgali’ olarak nitelendirilmesinden çok daha başka bir konu olduğunu benimsedi. Çünkü Rusya için Kırım, denildiği gibi emperyalist bir müdahale değildir, bir hayat meselesidir. Aynı zamanda Putin de Kıbrıs sorununa dikkat çekti. Çünkü Doğu Akdeniz konusunda Kıbrıs Türkiye’nin çok önemli bir stratejik çıkarıdır. Kıbrıs ve Kırım konusuyla ilgili nasıl bir sonuca ulaştıkları ile ilgili yeterli bir teyidim yok ama önemli olan nokta, iki liderin de bunu ajandalarına koymaları ve bu konuya dikkat çekmeleri. Bu bir tür başarıdır.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.