DOLAR 32,6013 0.39%
EURO 34,8438 0.3%
ALTIN 2.491,850,31
BITCOIN 21338825,35%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Allahverdi Kılıç şehit edilişinin 26. yıl dönümünde anıldı

Allahverdi Kılıç şehit edilişinin 26. yıl dönümünde anıldı

ABONE OL
08 Eylül 2022 12:54
Allahverdi Kılıç şehit edilişinin 26. yıl dönümünde anıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Piyade Er Allahverdi Kılıç şehit edilişinin 26. yıl dönümünde anıldı.

Kılıç için Güvercinlik’te şehit edildiği nöbetçi kulübesinin önünde tören düzenlendi.

Törene katılan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, egemenliğin önemine vurgu yaptı ve “Biz egemenliğimizi kolay kazanmadık, bundan asla taviz vermeyeceğiz ve geri adım atmayacağız” dedi.

Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde askerlik görevini yerine getirirken Rum askerleri tarafından vurularak şehit edilen Piyade Er Allahverdi Kılıç, şehit edilişinin 26. yıldönümünde düzenlenen törenle anıldı.

Kılıç’ın şehit edildiği nöbet kulübesi önünde düzenlenen tören, protokol sırasına göre nöbet kulübesine çelenklerin konulmasıyla başladı..

Ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekildi.

Törene, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Zorlu Topaloğlu, askeri erkan, Şehit Piyade Er Allahverdi Kılıç’ın ailesi, dernek kurum kuruluş temsilcileti katıldı.
Törende daha sonra konuşmalara yer verildi.

Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği Girne Şube Başkanı Ersoy Talu, konuşmasına 26 yıl önce şehit edilen Piyade Er Allahverdi Kılıç ve tüm şehitleri saygı ve rahmetle anarak başladı.

Talu, Anavatan Türkiye ile yıllardır sürdürülen mücadele sonunda kurulan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti devletinin korunmasının önemine vurgu yaptı.

4’üncü Piyade Alay Komutanlığından Piyade Üstteğmen Ali Dinleyici de konuşmasında, son nefeslerine kadar kutsal yemine sahip çıkacaklarını dile getirdi.

Dinleyici , Kıbrıs Türk Mücahiti olarak varlığımıza tahammül göstermeyen , özgürce yaşama hakkımıza kast edenlere karşı ,Türkiye’nin desteği ile en şerefli mücadelenin verildiğini vurgulayarak, gerekirse vatan, bayrak ve özgürlük uğruna daha nice Allahverdi Kılıç’ların şehit verilebileceğini söyledi.

Törende son konuşmayı ise Cumhurbaşkanı Ersin Tatar yaptı.

Tatar, Kıbrıs’ta barış ve huzur içinde yaşarken, güvenlik için de büyük gayretler verilmekte olduğunu hatırlattı .

Tatar, Doğu Akdeniz’de yaşanan gelişmelerin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti devletinin nasıl ve hangi şartlarda huzuru sağladığını gözler önüne serdiğini kaydetti ve bunun TC-KKTC ilişkileri açısından da çok önemli olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Tatar konuşmasında egemenliğin önemine de vurgu yaptı. “Biz egemenliğimizi kolay kazanmadık” diyen Tatar, bundan asla taviz verilmeyeceğini ve geri adım atılmayacağını vurguladı.BRT

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.