DOLAR 32,5588 -0.02%
EURO 34,8934 0.08%
ALTIN 2.423,900,05
BITCOIN %
Lefkoşa
°

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Altınbaşlar mahkemeye çıkarılıyor

Altınbaşlar mahkemeye çıkarılıyor

ABONE OL
11 Kasım 2019 08:49
Altınbaşlar mahkemeye çıkarılıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- KKTC’de büyük yankı yaratan sahte sözleşme ve sahte vekaletname ile 20 milyon Sterlinlik vurgun iddiası gündemdeki yerini korurken, 8 kişinin bugün mahkemeye çıkarılması bekleniyor.
Mehmet Altınbaş ile Orkun Altınbaş’ın, Hüseyin Cahit’ten 7 milyon 50 bin sterline Girne merkezinde bulunan dükkanlarını ve arazisini satın alıp, 4 milyon sterlin ödedikleri, geri kalan miktara ileri tarihli çek yazdıkları ancak Cahit’in vefat etmesiyle, sahte belgelerle bu parayla başka mallar satın alınmış gibi gösterildiği iddia edilirken, bu iddialarla ilgili olarak Altınbaş’lar tarafından hala daha bir açıklama yapılmadı.
Polisin iddialarla ilgili olarak yürüttüğü soruşturma doğrultusunda ise Vakkas Altınbaş, Orkun Altınbaş, Mehmet Altınbaş, Ahmet Bayraktar, Mehmet Akacan, Av. Refet Uzun ile tasdik memurları Mehmet Şefik Ormancı ve Kemal Yorgancıoğulları’nın bugün teminat için Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarılmaları bekleniyor.
Gündeme gelen ve KKTC basınında yer alan iddialara göre Girne’de Hüseyin Cahit’ten(LİDO) 7 milyon 50 bin sterlin değerinde şehir merkezindeki dükkanları ve araziyi satın alıp, 4 milyon sterlin ödeme yapan Mehmet Altınbaş ve Orkun Altınbaş, büyük bir vurgun yapmakla suçlanıyor.
Satın aldıkları mallara karşılık 4 milyon sterlin peşin ödeme yapan Altınbaşların, 3 milyon 50 bin sterlinlik ileri tarihli iki çek yazdıkları ancak çeklerin tarihi gelmeden Hüseyin Cahit’in vefat etmesiyle sahteciliğin devreye girdiği iddia ediliyor.
Hüseyin Cahit’in vefatının ardından, Cahit hayattaymış gibi sözleşme yapıldığı ve bu çeklerin karşılığında başka mallar alınmış gibi gösterildiği ileri sürülürken, Hüseyin Cahit’in vekili Ahmet Bayraktar poliste verdiği ifadede sahte belge imzaladığını itiraf etti
Olaydan yaklaşık bir yol sonra geçtiğimiz günlerde söz konusu sözleşmede satıcı Hüseyin Cahit’in vekili olduğu ileri sürülen Ahmet Bayraktar, Girne Adli Şube’ye gidip, sahte sözleşmeyi Hüseyin Cahit adına ve o hayattaymış gibi imzaladığını itiraf eden bir gönüllü ifade verdi.
Hüseyin Cahit’in ölmesinden sonra Altınbaşların, avukat Refet Uzun vasıtasıyla yeni bir satış sözleşmesi hazırladığı ve bu sözleşmede eski sözleşmede olmayan malların eklenip, vekil Ahmet Bayraktar’ın imzaladığı ileri sürülüyor.
Bu arada, Mehmet Altınbaş ve Orkun Altınbaş’ın “sahte sözleşme” ile mahkemeye müracaat edip, 3 milyon 50 bin sterlinlik çeklerin ödenmesinin durdurulması için ara emri aldı.
Ahmet Bayraktar’ın Girne Adli Şube’ye giderek sahte sözleşmeyi imzaladığına dair ifade vermesinin ardından polis soruşturmayı derinleştirdi ve “Resmi evrak sahteleme ve tedavüle sürme” suçlarıyla ilgili soruşturma çerçevesinde polis mahkemeye başvurarak, Mehmet Altınbaş ve Orkun Altınbaş’ın tutuklanması için ‘derdest emri’ talep etti ancak mahkeme söz konusu kişiler hakkında tutukluluk emri vermedi. Bu gelişmeler yaşanırken Orkun Altınbaş yurt dışına çıkış yaptı.
Bu arada, polisin bugün Vakkas Altınbaş, Orkun Altınbaş, Mehmet Altınbaş, Ahmet Bayraktar, Mehmet Akacan, avukat Refet Uzun ile tasdik memurları Mehmet Şefik Ormancı ve Kemal Yorgancıoğulları’nı teminat talebiyle Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkaracağı öğrenildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.