DOLAR 32,5759 0.3%
EURO 34,7778 0.06%
ALTIN 2.498,180,58
BITCOIN 20180411,63%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Altuğra: Erken teşhis edilen hastalarda tedavi şansı %100 oranına ulaşabiliyor
  • Kıbrıs Volkan
  • Güncel
  • Altuğra: Erken teşhis edilen hastalarda tedavi şansı %100 oranına ulaşabiliyor

Altuğra: Erken teşhis edilen hastalarda tedavi şansı %100 oranına ulaşabiliyor

ABONE OL
24 Ekim 2022 21:55
Altuğra: Erken teşhis edilen hastalarda tedavi şansı %100 oranına ulaşabiliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sağlık Bakanlığı’na bağlı Temel Sağlık Hizmetleri Dairesi 1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı çerçevesinde seminer düzenledi.
Seminerin açılışında konuşan Sağlık Bakanı İzlem Gürçağ Altuğra, Meme kanserinin tüm dünyada kadınlarda en sık görülen ve en sık ölüme neden olan kanser türü olduğunu belirtti.

KKTC’de de kadınlarda meme kanserinin %37 oranla en sık gözlenen kanser türü olduğunu belirten Altuğra, meme kanserinin kontrol altına alabilmenin en etkili yöntemlerinin korunma ve erken tanı olduğunu vurguladı, Erken teşhis edilen hastalarda tedavi şansının %100 oranına ulaşabildiğine dikkat çekti.

Altuğra, Temel Sağlık Hizmetleri Dairesi tarafından meme kanseri farkındalık ayı çerçevesinde Lefke’de başlatılan kanser tarama çalışmalarının, İskele Sağlık Merkezi ile Mehmetçik Sağlık Merkezi’nde devam edeceğini belirtti.
Eğitim seminerlerinin devam edeceği bilgisini de paylaşan Altuğra, erken teşhiste en önemli faktörün, kişinin bu konuda bilinçlendirilmesi olduğunu belirtti.

Altuğra “Meme kanserinin erken tanısı için önerilen kontrol programlarını uygulamanız çok önemlidir. Meme kanserine erken evrede tanı konulması, tedavinin başarıya ulaşma ve hayatta kalma şansını arttıracaktır. Erken tanıda kendi kendine meme muayenesi, hekim tarafından muayene ve mammografi en etkili yöntemlerdir.” dedi.

Altuğra meme kanserinden korunmak için, tütün ürünlerinin kullanılmaması, hareketli bir yaşam tarzı benimsenmesi, sağlıklı beslenmeye dikkat edilmesi, fazla kilo almaktan kaçınılması ve alkol alımının sınırlandırılması gerektiğini de vurguladı.

Altuğra’nın konuşmasının ardından Uzman Filiz Uzun “Kanserden değil geç kalmaktan kork” temasıyla Meme Kanseri farkındalık semineri verdi.
BRT

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.