DOLAR 32,3498 0.09%
EURO 34,9958 -0.33%
ALTIN 2.324,900,25
BITCOIN 22964652,39%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Altuğra:Toplum sağlığını olumsuz etkileyen her konuda gerekli çalışma yapılacak
  • Kıbrıs Volkan
  • Güncel
  • Altuğra:Toplum sağlığını olumsuz etkileyen her konuda gerekli çalışma yapılacak

Altuğra:Toplum sağlığını olumsuz etkileyen her konuda gerekli çalışma yapılacak

ABONE OL
17 Ağustos 2022 16:08
Altuğra:Toplum sağlığını olumsuz etkileyen her konuda gerekli çalışma yapılacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sağlık Bakanı İzlem Gürçağ Altuğra, Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği, Kıbrıs Türk Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği, Kıbrıs Türk Dermatoveneroloji ve Kozmetoloji Derneği başkan ve üyelerinden oluşan heyeti kabul etti.

Bakanlıkta yapılan görüşmede ülkemizde yapılan her türlü tıbbi uygulamanın yasalara göre Kıbrıs Türk Tabipler Birliği’ne üye olan hekimler tarafından yapılması gerektiği, ayrıca bu uygulamaların sağlık merkezi çatısı altında hekim gözetiminde olması gerektiği vurgulandı.

Tabipler Birliğine üye olmayan ve kısa süreli ülkemize gelerek özellikle estetik ve kozmetik uygulamaların yapıldığı, tüm bunların hasta güvenliği ve sağlığı açısından risk teşkil ettiği belirtildi.

Yine güzellik salonlarının hizmetleri ile ilgili herkesin uzmanlık alanları çerçevesinde işlem yapması gerektiği, yasal çerçeve olmaması nedeniyle daha önce Sağlık Bakanlığı, Tabipler Birliği ve Plastik Cerrahi Derneği ortak çalışmasıyla hazırlanan Güzellik Salonlarını denetleyen yasa tasarısının da bir an önce yasallaşması talebi Bakan Altuğra’ya iletildi.

Bakan Altuğra, uzman olmayan kişilerin yaptığı uygulamaların sağlık açısından risk taşıdığını, bu anlamda gerekli yasaların uygulanması ve hayata geçmesinin büyük önem taşıdığını belirtti.

Toplum sağlığını olumsuz etkileyen her konuda gerekli çalışmanın yapılacağını belirten Bakan Altuğra, Güzellik Salonlarını denetleyen yasa tasarısı konusunda da adım atılacağını kaydetti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.