DOLAR 32,3634 0.13%
EURO 35,0543 -0.08%
ALTIN 2.323,670,19
BITCOIN 2267740-0,51%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Ambargolar kalkmalı”

“Ambargolar kalkmalı”

ABONE OL
13 Eylül 2017 03:28
“Ambargolar kalkmalı”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Meclis Başkanı Siber; “Ambargolar kalkmalı”

Meclis Başkanı Sibel Siber, Birleşmiş Milletler Genel Sekteri Antonio Guterres’in Kıbrıs konusundaki raporunun objektif olmasını beklediklerini kaydetti.
Kıbrıs Türk toplumunun varlığının dünya tarafından saygı görmesi, izolasyonların ve ambargoların kalkması için faaliyette olunması gerektiğini kaydeden Siber, “Birleşmiş Milletler Kıbrıs Türk toplumuyla kurumsal ilişki kurmalı çünkü böyle davranılarak diğer toplumun hiçbir ortaklıkta veya çözümde bizi siyasi eşit olarak görmemesine çanak tutuluyor” dedi.
SİBER
Meclis Başkanı Sibel Siber, dün Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile 45 dakikalık bir görüşme gerçekleştirdi.
Siber, Akıncı’nın önümüzdeki haftaki New York ziyareti üzerine gerçekleşen görüşme sonrasında basına açıklama yaptı.
“BM RAPORU”
Meclis Başkanı Siber, ilk açıklamasını Akıncı ile görüşmesi üzerine yaptı.
Akıncı’ya New York temaslarında başarı dileyen Sibel Siber, Birleşmiş Milletler Genel Sekteri Antonio Guterres’in Kıbrıs konusundaki raporunun açıklanmasını beklediklerini söyledi, “Bu raporun durumu somut şekilde yansıtması en büyük beklentimiz” ifadesine yer verdi.

“ÇANAK TUTULUYOR”
Müzakere sürecinin Birleşmiş Milletler Genel Sekreterinin de gözlemcilerin de katıldığı süreçte seyrettiğini anımsatan Siber, iki toplumlu, iki bölgeli, siyasi eşitliğe dayalı Birleşmiş Milletler parametreleri temelinde arzulanan çözüme ulaşılamadığını söyledi.
Bu konudaki somut gerçeklerin, Cumhurbaşkanı Akıncı, siyasi parti başkanları, bağımsız gözlemciler ve kendisi tarafından defalarca ifade edildiğini kaydeden Siber, şöyle devam etti:
“Rum tarafında şu andaki statünün devam etmesi yönündeki düşüncüleri ağır basıyor.
Hepimizde bu görüş hakim. Dolayısıyla Birleşmiş Milletlerin raporu bizim için çok önemli.
Hep vurguladım, Sayın Cumhurbaşkanı ile bugünkü görüşmede de dile getirdim; bizim toplumsal bir varlığımız var. Toplum, halk yığını demek değil. Toplum, demokrasisi, yargısı, parlamenter sistemi ve seçimleriyle bir yapıdır. Birleşmiş Milletlerin bu yapının varlığına saygı göstermesi, bizimle toplum düzeyinde kurumsal ilişki kurması gerek çünkü böyle davranılarak diğer toplumun hiçbir ortaklıkta veya çözümde bizi siyasi eşit olarak görmemesine çanak tutuluyor.”

“OBJEKTİF OLMALARINI BEKLİYORUZ”
Kıbrıslı Türklerin toplumsal varlığının dünya tarafından saygı görmesi, izolasyonların ve ambargoların kalkması için faaliyet içinde olunması gerektiğini de söyleyen Siber, “Bu doğrultuda Birleşmiş Milletlerden raporun objektif olmasını bekliyoruz” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.