DOLAR 32,4989 0.15%
EURO 34,8127 0.25%
ALTIN 2.488,761,09
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Amcaoğlu: Avrupa Komisyonu’nun kararı hiç de sürpriz olmadı

Amcaoğlu: Avrupa Komisyonu’nun kararı hiç de sürpriz olmadı

ABONE OL
13 Kasım 2022 18:48
Amcaoğlu: Avrupa Komisyonu’nun kararı hiç de sürpriz olmadı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu, Türkiye ve Türk devletlerinin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni Türk Devletleri Teşkilatı’na gözlemci üye olarak kabul etmelerinin Kıbrıs Türk halkını “çok ciddi bir sevince boğduğunu” söyledi.

Amcaoğlu, Bakanlık basın bürosu aracılığıyla yaptığı yazılı açıklamada, “Bu önemli adımın heyecanını yaşarken, Avrupa Komisyonu’nun konuyla ilgili almış olduğu son derece olumsuz karar hiç de sürpriz olmamıştır” ifadesini kullandı.

Ekonomi ve Enerji Bakanı Amcaoğlu açıklamasında şunlara da yer verdi:

“Avrupa Komisyonu’nun tavrı hem düşmanlıktır hem de Kıbrıs Türk halkının iradesine saygısızlıktır… Kıbrıs Türk toplumunu özellikle Annan Planı’na evet denilen dönemde adeta kimsesiz bırakan ve güvenilmezliğini zaten kanıtlamış olan Avrupa Komisyonu’nun kınama kararı, tarafımızca geçersizdir… Anavatana güvenimizi bir kez daha yinelerken, yolumuzdan dönmeyeceğimizi de içtenlikle belirtmek isteriz.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.