DOLAR 32,5696 0.06%
EURO 35,0215 0.49%
ALTIN 2.426,890,16
BITCOIN 2092425-3,74%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Anastasiadis;  AB garantör olsun

Anastasiadis; AB garantör olsun

ABONE OL
21 Mayıs 2018 15:24
Anastasiadis;  AB garantör olsun
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Anastaasiadis: Türkiye, azınlıkların korunması bahanesiyle bölgenin istikrarını tehdit ediyor.Barış, istikrar ve refahı garanti edebilecek tek güvenilir ortak Avrupa Birliğidir. Hiçbir üçüncü güç, geniş bölge için umut verici bir yarın sağlayamaz

Rum Yönetimi Başkanı NikosAnastasiadis’in, Sofya’da düzenlenen AB-Batı Balkanlar zirve toplantısında konuştu.
Rum gazetelere göre Anastasiadis, “Türkiye’nin Balkanlardan Orta Doğu’ya kadar olan geniş bölgedeki tehlikeli ve maceraperest tutumunu Avrupalı muhataplarının dikkatine getirdi.”
Fileleftheros gazetesi, “Türkiye İçin Engelleme İstedi” başlıklı haberinde, Anastasiadis’in “barış ve istikrarı yalnızca AB’nin garanti edebileceğine işaret ederek, Türkiye’nin istikrarsızlaştırıcı rolüne vurgu yaptığını” aktardı.
Zirve toplantısında yaptığı konuşmada “herkesin Batı Balkanların coğrafi, tarihi ve kültürel açıdan Avrupa’ya ait olduğu konusunda hem fikir olduğunu” dile getiren Anastasiadis, “dolayısıyla bunların geleceğinin de Avrupa’dan başka bir şey olamayacağını ve zirve toplantısının da bunun teyit edilmesinden ibaret olduğunu” ifade etti.
Anastasiadis’in Batı Balkanların AB için eylem alanı olduğunu söylediğini yazan gazete, Anastasiadis’in Bulgaristan başbakanını, zirve toplantısının gerçekleştirilmesi konusunda üstlendiği
İnisiyatiften ötürü kutladığını aktardı.
Gazeteye göre Anastasiadis şunları söyledi:
“Durumu endişeyle takip ediyoruz ve özellikle Türkiye gibi bazı devletlerin oynamaya çalıştıkları rolü ve bu rolün Batı Balkanlar ile geniş bölge için ne derece istikrarsızlaştırıcı olarak faaliyet gösterebileceğini ele almakla yükümlüyüz. Azınlıkların korunması bahanesiyle aslında bölgenin istikrarını tehdit ediyorlar. Halklarımızın barış, istikrar ve refahını garanti edebilecek tek güvenilir ortak Avrupa Birliğidir. Hiçbir üçüncü güç, geniş bölge için umut verici bir yarın sağlayamaz ve hepimiz bunu çok iyi biliyoruz. Avrupa Birliği’nin faaliyetleri sayesinde üçüncü tarafların müdahale olasılığını nasıl önlediğini görmesi gerekir.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.