DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 21606860,34%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Anastasiadis;  Akıncı seçilirse müzakereler başlar

Anastasiadis; Akıncı seçilirse müzakereler başlar

ABONE OL
09 Haziran 2020 06:23
Anastasiadis;  Akıncı seçilirse müzakereler başlar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiades, Doğu Akdeniz’deki sondaj çalışmalarını sonlandırmaması halinde Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne aday ülke statüsünün düşürülmesi gerektiğini söyledi.
Politico’ya verdiği röportajda Anastasiades, AB’nin yasa dışı olarak tanımlamasına rağmen Türkiye’nin Kıbrıs açıklarında petrol ve doğal gaz arama çalışmalarını sürdürerek çok ileri gittiğini ileri sürdü.
Anastasiadis, Türkiye’nin ya bir aday ülke olmanın getirdiği şartları yerine getirmesi gerektiğini, eğer bunlara uymazsa ne üyeliğinin ne de adaylığının mümkün olamayacağını vurguladı.
“GÜÇLÜ BİR MESAJ”
Avrupa Birliği şubat ayında Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki sondaj faaliyetleri nedeniyle 2 TPAO yöneticisini yaptırım listesine almıştı. Bu karar üzerine bazı diplomatlar göçmen sorunu nedeniyle Türkiye ile karşı karşıya gelmek istemeyen Almanya gibi ülkelerin daha sert adımlar atılmasını istemediğini aktarmıştı.
Bu listeye yeni isimler eklemenin de alternatifler arasında olduğunu vurgulayan Anastasiades konunun AB-Türkiye ilişkileri perspektifinde bütüncül olarak ele alınması gerektiğinin altını çizdi. Anastasiadis, Türkiye’ye güçlü bir mesaj vermek için atılabilecek adımlardan birinin üyelik müzakerelerini resmi olarak durdurmak olduğunu belirtti.
“BİRLEŞME GÖRÜŞMELERİ”
Anastasiades, KKTC’de Ekim ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminde Mustafa Akıncı’nın yeniden seçilmesi halinde birleşme görüşmelerin başlayabileceğini aktardı.
Anastasiades Kıbrıs açıklarında çıkarılacak doğal gazdan elde edilecek gelirleri paylaşmak ve Türkiye ile olan gerilimi düşürmek için Ankara’nın Kıbrıs’ın enerji arama haklarını tanıması halinde gelirlerin bir kısmını Türk tarafına vermeyi teklif ettiğini vurguladı. Anastasiades nüfus oranına göre gelirden düşecek payı bir akreditif hesaba yatırmayı hazır olduğunu da söyledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r