DOLAR 32,5796 0.28%
EURO 34,7798 0%
ALTIN 2.492,840,35
BITCOIN 20665563,77%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Anastasiadis Akıncı’ya “şeytan” diyor

Anastasiadis Akıncı’ya “şeytan” diyor

ABONE OL
11 Haziran 2018 07:40
Anastasiadis Akıncı’ya “şeytan” diyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu, Kıbrıs sorununda Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ve hükümetine yüklenmeye devam ediyor. Anastasiadis ve hükümetini, uyguladığı politikayla Türkiye’nin işini kolaylaştırmakla suçlayan Kiprianu, Kıbrıs müzakerelerinin yeniden başlamasında bir oyalama gözlemlendiğine dikkat çekti.
Fileleftheros, Kiprianu’yla yaptığı özel söyleşiyi “Başkan Türkiye’nin İşini Kolaylaştırıyor… Andros Kiprianu: Geçen Her Gün Bizi Taksime Daha Da Yaklaştırdığı İçin Endişeliyiz” başlık ve spotlarıyla aktardı.
Crans Montana’nın çöküşünden bu yana bir yıl geçtiğine dikkat çeken Kiprianu, “Başkan Anastasiadis bütün bu süre içerisinde müzakerelerin yeniden başlama ön şartlarını oluşturmak için ne yaptı?” diye sordu. Kiprianu, şöyle devam etti:
“Karşındaki ile çözüm bulmak için ciddi görüşme ön şartlarını oluşturmak istersen, onu neredeyse şeytan gibi göstermezsin. Kast ettiğim de Türkiye değil Akıncı’dır. Çünkü yarın, Kıbrıs sorununu gerçekten çözmeyi istersen, oturup onunla konuşacak ve bir anlaşmaya varacaksan, o insanın Kıbrıs Rum toplumu içerisinde en azından bir itibarı olmalı ki Kıbrıslı Rumlar öyle bir çözümü kabul etsin.
Yani insanlara, daha düne kadar şeytan olduğunu söylediğim bu adam aniden benimle işbirliği yaptı ve kabul edesiniz diye önünüzde koyduğum güzel bir sonuca vardık mı diyeceksin? Ancak Sayın Anastasiadis bu son yıl içerisinde, müzakerelerin yeniden başlamasına olanak tanıyacak olguların şekillendirilmesi için Kıbrıs Türk toplumu liderliğiyle iletişim köprüsü kurmadı.
Müzakerelerin yeniden başlamasını gerçekten istiyorsan, perde gerisinde çalışır, ulaşabileceğin yere kadar sondajlar yaparsın. Bildiğim kadarıyla hiç temas olmadı. Ne Sayın Akıncı’nın danışmanlarıyla, ne de çözüm istediğini söyleyen Kıbrıs Türk siyasi partileriyle. Bu tür temasları yapan tek parti AKEL’dir. Mevcut durum, hükümetin de, DİSİ’nin de, diğer partilerin de işine geliyor. Geçen her gün bizi taksime daha da yaklaştırdığından endişeliyiz.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.