DOLAR 32,3707 0.12%
EURO 35,3368 0.14%
ALTIN 2.326,520,33
BITCOIN 22916692,52%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Anastasiadis;    Bütün Rum göçmenler geri dönmeli

Anastasiadis; Bütün Rum göçmenler geri dönmeli

ABONE OL
16 Ekim 2018 10:28
Anastasiadis;    Bütün Rum göçmenler geri dönmeli
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Birleşmiş Milletler’in (BM) önümüzdeki günlerde, tarafların görüşlerini alma maksatlı yeni bir girişim başlatacağını düşündüğünü söyledi.
Fileleftheros ve diğer gazeteler, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, Güzelyurt (Morfu) kökenli Rumların önceki sabah gerçekleştirdikleri “anti işgal” yürüyüşüne katıldığını, burada yaptığı konuşmada ise “önümüzdeki günlerde BM tarafından, tarafların görüşlerini yoklama amaçlı bir girişim gerçekleştirileceğini” söylediğini yazdılar.
Habere göre Anastasiadis söz konusu etkinlikte yaptığı konuşmada, kendisinin BM’nin bu girişimine olumlu yanıt vereceğini, Türkiye ve Kıbrıs Türk tarafının da aynısını yapmasını beklediğini ifade etti.
BM’nin söz konusu girişiminin “görüş ayrılıkları arasında köprü kurulup kurulmayacağının görülmesini amaçlayacağını” öne süren Anastasiadis, BM Genel Sekreteri’nin geçici Kıbrıs Özel Danışmanı Jane Holl Lute’un yeni bir girişim üstlenip üstlenmeyeceğinin ise BM Genel Sekreteri’ne bağlı olduğunu vurguladı.
Guterres çerçevesinin Kıbrıs Rum tarafının yoğun çabalarını yansıttığını ve bunun sonucunda normal bir devletin garantiler ve işgal askerinin varlığıyla devam edemeyeceğini tanıdığını iddia eden Anastasiadis, Genel Sekreter’in toprak düzenlemeleri konusunda ise ilk kez, Türkiye veya Kıbrıs Türk tarafının sunacağı haritanın Güzelyurt’un da iadesini içermesi gerektiğini ortaya koyduğunu savundu.
Anastasiadis, bu gelişmelerin şans eseri değil kendi çabaları sonucunda ortaya çıktığını iddia ederek yine Genel Sekreter’in ilk kez “yerlerinden edilmişlerin çoğunluğunun Kıbrıs Rum idaresi altındaki taşınmazlarına geri dönmelerini, geri kalan diğerlerinin de Kıbrıs Türk iadesi altındaki taşınmazlarına dönmeleri haklarından mahrum olmamalarını sağlayacak toprak düzenlemeleri yapılmasını gerektiğini tanıdığını” iddia etti.
Anastasiadis, “Kıbrıs Türk toplumunun kararlarının, oy çokluğu olan toplumun kararlarını yönlendirmesinin, ertesi gün çökecek ölü doğmuş bir çözüm anlamına geleceğini” savunarak kendilerinin ve Kıbrıslı Rumların bunu kabul etmesinin söz konusu olamayacağını ifade etti.
Anastasiadis, “Vatandaşlarımıza en iyi saygı örneğini gösterebilmek adına siyasi eşitliği tanıdık” şeklinde konuştu ve “daha az oy çokluğuna sahip toplum oy çoğunluğu olan toplumla kendini eşitlemek ve kararlarını belirlemek istiyor” iddiasında bulundu.
Öte yandan gazete, önceki gün gerçekleştirilen anti işgal etkinliğinin ayrıntılarına da haberinde yer verdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.