DOLAR 32,6037 0.39%
EURO 34,8219 0.25%
ALTIN 2.492,810,35
BITCOIN 21286504,37%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Anastasiadis Çipras’la görüşecek

Anastasiadis Çipras’la görüşecek

ABONE OL
05 Kasım 2017 23:55
Anastasiadis Çipras’la görüşecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ziyareti öncesinde Atina’ya giderek Başbakan Aleksis Çipras’la görüşeceği haber verildi.
Haftalık Kathimerini’nin “Kıbrıs Sorununda Yunan Şarabına Türk Suyu” başlıklı haberine göre, Rum tarafında yapılacak başkanlık seçimleri öncesinde Erdoğan’ın Atina’ya yapacağı ziyarete, Kıbrıs sorununun gidişatı açısından büyük önem veriliyor. Ziyaretin, Kıbrıs sorununun dış yönleriyle ilgili birçok şeyi belirleyeceğine dikkat çekiliyor.
Erdoğan’ın ziyaretinin, Türk-Yunan ilişkilerinin yükselme yörüngesine girmesi açısından gösterge olacağına da işaret eden gazete bunun, Rum yönetiminin büyük önem verdiği iki konu olan Kıbrıs sorunu ve Türkiye-Avrupa diyaloğu ile ilintili olduğunu yazdı.
Haberde; Rum yönetiminin, Türkiye-Avrupa gümrük birliğinin yükseltilmesine sıcak bakmadığı, Türkiye’nin de bu konuda Yunanistan’da müttefik aradığı, bu açıdan Kıbrıs sorunu ile de bağlantı olduğu ve Türkiye ve Yunanistan’ın Dışişleri bakanları Kıbrıs sorununda Güvenlik ve Garantiler başlığında ortak zemin aradığı kaydedildi.
Gazete yetkili bir kaynağın; “Türkiye, Yunanistan’la köprüleri açık tutmak istiyor çünkü Türkiye-AB diyaloğundaki rolünün önemini anladı. Ancak bu çerçevede, Yunanistan’ın Türkiye’ye Kıbrıs sorunuyla ilgili muhtemel bir taahhüdüne dikkat edilmelidir” dediğine dikkat çekti.
Rum tarafındaki seçimlerin ardından Kıbrıs sorununda hareketlilik yaşanacağının artık anlaşılır olduğuna dikkat çekilen habere göre, en muhtemel senaryo, gerek Güvenlik Konseyi’nin muhtemel katılımı gerek Türkiye-Yunanistan arasındaki diyalog ile çerçevesi halihazırda ortaya çıkmaya başlayan, Kıbrıs sorununda yeni bir konferanstır.
Haberde, şu anda perde arkasında konuşulanlardan, Kıbrıs sorunu masasında, gerek yeni konferans olmasından olmamasına kadar bütün olasılıkların açık olduğunun, bunun da farklı bir açıdan (Kıbrıs müzakerelerinin) devamını gündeme getireceğinin anlaşıldığına işaret edildi.
Gazete, bugün Paris’e gidecek olan Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in Emmanuel Macron ile yarın yapacağı görüşmede, ilk sırasında Türkiye-Avrupa diyaloğunun olacağı gündemde Kıbrıs sorunu ve enerji konularının da yer alacağını yazdı.
Habere göre Anastasiadis, 9 Kasım’da Atina’da olacak ve Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras’ın baş konuşmacı olacağı “EU-Arab-World Summit” (AB-Arap-Dünya Zirvesi) toplantısında konuşma yapacak. Bu vesileyle Anastasiadis, Çipras’la bir araya gelerek Kıbrıs sorunu ve Erdoğan’ın Atina ziyareti ışığı altında Türkiye’nin hareketlerini masaya yatıracak.

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (2)


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.