DOLAR 32,5392 0.1%
EURO 34,9080 -0.28%
ALTIN 2.436,870,04
BITCOIN 2094982-0,08%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Anastasiadis;  Devletimizin yıkılmasına izin veremeyiz

Anastasiadis; Devletimizin yıkılmasına izin veremeyiz

ABONE OL
20 Kasım 2018 13:08
Anastasiadis;  Devletimizin yıkılmasına izin veremeyiz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ-Kathimerini gazetesinin 10’uncu kuruluş yıldönümü etkinliğinde konuşan Rum Yönetimi Başkanı Nşkos Anastasiadis, şunları söyledi; .
“Kıbrıs Türk toplumu doğru ya da yanlış, Kıbrıs Rum toplumuna güvenmiyor. Kıbrıs Rum toplumunun Kıbrıs sorunun bütün sürecinde Kıbrıs Türk toplumunun hassasiyetlerini göz ardı ederek, çoğunluk toplum olarak davranacağını düşünüyor. Bu yüzden anlaşmanın çeşitli maddeleri aracılığıyla kendilerini koruyacak şeyleri elde etmeye çalışıyorlar. Kıbrıs Rum toplumu içerisinde bazıları, istesek de istemesek de, devletin Kıbrıs Rum toplumuna ait olduğunu ve dolayısıyla, üçüncü tarafların muhtemel müdahalesinin işlevsellik sorunu yaratacağını ve devletin anlaşmanın çökeceğini düşünüyor. Bunu görmezden gelemeyiz. Uzlaşılan hükümler ile devlet işleyemez ve yıkılırsa ne olacak, bugün bir Avrupa devletinde yaşayan ve bu devleti yöneten Kıbrıs Rum toplumu, uzlaşılan hükümlerle devlet işlemez ve yıkılırsa ne olacak kaygısı var. Bu kaygılar nedeniyle gevşek federasyon değil, yetkilerin desantralizasyonunu düşündüm. Devletler gündelik konularda ne kadar güçlü olursa toplumlardan birinin ötekine müdahalesi o kadar az olur. Kıbrıslı Türklerin, Kıbrıslı Rumların kendilerini görmezden gelebileceği kaygıları -ki ben bunları makul buluyorum- bu şekilde yatıştırılabilir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.