DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Anastasiadis;  Garantiler kalkmalı Türk askeri çekilmeli

Anastasiadis; Garantiler kalkmalı Türk askeri çekilmeli

ABONE OL
20 Kasım 2019 02:47
Anastasiadis;  Garantiler kalkmalı Türk askeri çekilmeli
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- TC Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun ‘milli davamız Kıbrıs konusunda sırf müzakere olsun diye masaya oturmayacağız’ açıklamasına, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis “Türkiye’nin tehditleri ve koştuğu şartlar altında gerekli olumlu hava yaratılmaz, Genel Sekreter’in çabasını da zehirler” cevabını verdi.
Alihtia “Türkler Havayı Zehirliyor… Mevlüt Çavuşoğlu’ndan Türk Niyeti İtirafı… Önce Siyasi Eşitlik Sonra Müzakere İstiyorlar… Anastasiadis: Türkiye’nin Koştuğu Şartlar Ve Tehditler Genel Sekreter’in Çabasını Zehirliyor” başlık ve spotlarıyla ikinci manşet yaptığı haberinde, Anastasiadis’in Çavuşoğlu’na, ziyaret etmekte olduğu Vatikan’dan yazılı cevap verdiğini yazdı.
Habere göre “Çavuşoğlu’nun açıklaması Türk tarafının ortaya koyduğu talepler yerine getirilmezse müzakere masasına dönmeyeceği mesajı veriyor” diyen Anastasiadis, “Türkiye’nin tehditleri ve koştuğu şartlar altında gerekli olumlu hava yaratılmaz, Genel Sekreter’in çabasını da zehirler” ifadesini kullandı.
Berlin’de gerçekleşecek üçlü görüşmeye dair “kararlılığını” da dile getiren Anastasiadis “Kıbrıs Rum tarafının, BM kararları çerçevesinde, garantilerden, yabancı asker varlığından ve bağımlılıklardan uzak, gerçekten işleyebilir ve sürdürülebilir çözüme varabilmemiz için yaratıcı bir diyalog şartlarının oluşturulması maksadıyla referans şartlarında mutabakata dair siyasi iradesini tekrar ediyorum” dedi.
Anastasiadis “hedef, Kıbrıs’ın üyesi olduğu ve olmaya devam edeceği AB’nin ilke ve değerleri temelinde Kıbrıslı Rumların ve Kıbrıslı Türklerin, Kıbrıs halkının insan haklarının mutlak tesis edileceği, tam bağımsız ve egemen bir devletti, öyle olmaya da devam ediyor” ifadesini kullandı.
Fileleftheros da haberi “Önlemeye Çalışıyor… Ankara’nın İsteği, Üçlü Görüşmede Sonuç Olmaması ve Beşli Konferansın ‘Seçimden’ Sonra Olması… Çavuşoğlu’nun Açıklaması ve Anastasiadis’ten Cevap” başlığıyla aktardı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.