DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2076290-2,12%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Anastasiadis;   Garantiler kalkmalı Türk askeri gitmeli

Anastasiadis; Garantiler kalkmalı Türk askeri gitmeli

ABONE OL
03 Aralık 2018 11:37
Anastasiadis;   Garantiler kalkmalı Türk askeri gitmeli
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in Kıbrıs konusunda kendisini eleştirenlere Fileleftheros gazetesine yaptığı özel açıklamayla yanıt verdiği belirtildi.
Anastasiadis açıklamasında “Crans Montana’da anlaşma olabileceğini ima edenlere” de seslenen Rum lider, “bu kişilerin, bunun Türk garantileri ve Türkiye’nin askeri üssüne sahip bir çözümü kabul edebileceklerini ima etmek gibi bir şey olduğunu dikkate almaları gerektiğini” söyledi.
Anastasiadis’in konuşmasının başında “kendisinin müzakerelerin yeniden başlamasını arzu ettiğini söylediğini” ileten gazete, Anastasiadis’in “hedefin garantiler veya müdahale hakları ve Türk işgal ordusunun olmadığı bir çözüm olması gerektiğini açıklığa kavuşturduğunu” belirtti.
Gazeteye göre Anastasiadis “çünkü aksi takdirde, bunun Kıbrıslılar tarafından kabul edilemeyeceğini” öne sürdü.
Gazete Anastasiadis’in, BM Genel Sekreterinin Kıbrıs’la ilgili atadığı geçici özel danışmanı Jane Holl Lute’un Kıbrıs’a gelişiyle, müzakerelerin yeniden başlaması için “referans şartlarında” Kıbrıs Türk tarafıyla bir anlaşma olmasını umduğunu dile getirdiğini de aktardı.
Anastasiadis’in söylediklerine iç sayfasından daha detaylı bir şekilde yer veren gazete, Anastasiadis’in “şu an istenen şeyin Sayın Lute’la işbirliği yapılması ve referans şartlarında bir anlaşmaya varılması olduğu”, öte yandan “Türk garantileri ve Türkiye’nin askeri üssüne sahip bir çözümün kabul edilmesinin mümkün olmadığı” şeklindeki sözlerini de öne çıkardı.
Gazete Anastasiadis’in kendilerine yaptığı açıklamanın üç eksende hareket ettiğini de yazdı ve bunları kısaca şöyle sıraladı;
“1. Müzakerelere ilişkin iradesini teyit etti, aynı zamanda en nihayetinde kararları almaya çağrılacak olan Kıbrıslıların endişelerini de her daim dikkate alarak, ortaya net bir çerçeve koydu.
2. Konuyu burada kapatma niyetiyle, kendisini eleştirenleri kınadı. Buna paralel olarak, kendisini eleştirenlerin, savundukları şeylerle göndermekte oldukları olumsuz mesaja işaret etti.
3. Önemli olan şeyin Kıbrıs sorunundaki çabaların devam etmesi olduğuna işaret ederek, Türk ve Kıbrıs Türk tarafına da somut bir mesaj gönderdi.”
Anastasiadis’in “arzu ettiği şeyin müzakerelerin yeniden başlaması olduğunu söylediğini” yineleyen gazete, Anastasiadis’in “bu müzakerelerin, garantiler veya müdahale hakları ve Türk işgal ordusunun olmadığı bir çözüm için, özlü ve BM kararları temelinde bir anlaşmaya varılması perspektifine sahip olması gerektiğine işaret ettiğini” belirtti.
Anastasiadis “işlevsel ve kalıcı olabileceği güvencesine sahip olacak bir çözümün, sonuç olarak Kıbrıslılar tarafından kabul edilip onaylanabileceğini” de savundu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.