DOLAR 32,5907 0.34%
EURO 34,8572 0.32%
ALTIN 2.503,390,78
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Anastasiadis;  Garantilere ve müdahale haklarını hayır

Anastasiadis; Garantilere ve müdahale haklarını hayır

ABONE OL
04 Haziran 2018 09:39
Anastasiadis;  Garantilere ve müdahale haklarını hayır
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Anastasiadis: Garantileri ve müdahale haklarını reddediyoruz. Askeri üs ile Türk ordusunun daimi varlığını ve merkezi devletin her kararı için olumlu bir Kıbrıs Türk oyu meselesini de kabul etmiyoruz
Fileleftheros gazetesi, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in önceki gün gerçekleşen PASİDİ toplantısında yaptığı konuşmayı haber verdi. Anastasiadis’in, Crans-Montana’daki çıkmazla ilgili sorumluluğun Rum kesimine yüklenmesini ve bazı kişilerin Türk tarafının başarısızlıkla ilgili değerlendirmelerine dayanmasını kabul etmesinin mümkün olmadığını söylediğini aktardı.

Konuşmasında “Hükümete yönelik muhalefet uğruna, Türk uzlaşmazlığının güçlendirildiğinin şahidi oluyoruz” ifadesini kullanan Anastasiadis, ulusal konuda, partinin değil vatanın her şeyin üzerinde olması gerektiğini savundu.

Anastasiadis, Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun önerdiği garantileri kabul etmedikleri, müdahale haklarını reddettikleri, askeri üs ile Türk Ordusunun daimi varlığını ve ayrıca merkezi devletin her kararı için olumlu bir Kıbrıs Türk oyu meselesini kabul etmedikleri için bunlardan sorumlu tutulamayacaklarını ileri sürdü.

Yabancıların kendilerini izlediğini de söyleyen Anastasiadis, “iç cephede, Kıbrıslı Türklerin ne yazık ki Türkiye’ye olan bağımlılığın sonucu olarak savundukları şeyleri destekleyen sesler varken, Rum kesimi aleyhine şekillenen görüşün ne kadar destekleyici olduğunu” sordu.

Konuşmasında Guterres çerçevesiyle ilgili bilindik iddialarını yineleyen Anastasiadis, başarısız ve herkesin aleyhine olacak bir durumla ilgili olarak kendisine sorumluluk yüklenmek istense de, geri çekilmesinin söz konusu olmadığını söyledi.

“Kıbrıslı Türklerin de en nihayetinde bağımlılıklardan vazgeçmeleri gerekeceği” iddiasında bulunan Anastasiadis, “kendilerinin bu gidişata yönelik katkıda bulunmaya hazır olduklarını, ancak kendilerine çoğunluğun azınlığa dönüşmesi, çünkü çözümün bu şekilde adil olacağının dayatılmasını ise kabul etmediklerini” ifade etti.

Gazeteye göre Anastasiadis, “adil çözümün, bir taraftaki adaletsizlik hissine değil, iki toplumun da karşılıklı saygısına odaklandığı zaman adil çözüm olacağını” sözlerine ekledi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.