DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Anastasiadis;  Garantilerin modası geçti

Anastasiadis; Garantilerin modası geçti

ABONE OL
04 Kasım 2019 09:47
Anastasiadis;  Garantilerin modası geçti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ – Alithia gazetesi , Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, geçtiğimiz Perşembe akşamı Selanik’teki Aristotelos Üniversitesi Hukuk Fakültesi tarafından fahri doktorluk unvanı verilmesiyle ilgili törende yaptığı konuşmada mesajlar verdiğini iletti.
Konuşmasında, Türkiye ve Kıbrıslı Türklere de seslenen Anastasiadis “arzu ettikleri şeyin, modası geçmiş garantiler sistemi veya yabancı askeri birliklerin varlığı ve/veya herhangi bir vesayetten tam anlamıyla kurtulmuş bir devlete yol açacak bir çözüme ulaşılması olduğuna” dair iddialarını da yineledi.
Anastasiadis “Kıbrıs Rum toplumunun Kıbrıs Türk toplumuna yönelik saygısının, Türkiye’nin (esasında merkezi hükümetin kurumlarının her kararına ilişkin olumlu oyun talep edilmesiyle, Kıbrıslı Türklere Kıbrıslı Rumların adına da karar verme hakkı veren) etkin katılımı yorumlamak istediği şekilde değil; BM Güvenlik Konseyinin ilgili kararlı uyarınca, siyasi eşitliği kabul etmesiyle ispatlandığını” da öne sürdü.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.