DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2075866-1,65%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Anastasiadis iyice küstahlaştı;  Kıbrıslı Türkler vatandaşımızdır

Anastasiadis iyice küstahlaştı; Kıbrıslı Türkler vatandaşımızdır

ABONE OL
22 Kasım 2018 19:48
Anastasiadis iyice küstahlaştı;  Kıbrıslı Türkler vatandaşımızdır
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Alithia gazetesi “Başkandan Kıbrıslı Türklere Mesaj: Doğal Gazı Gasp Etmeyi Amaçlamıyoruz” başlıkları altında verdiği haberinde, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, Rum Sanayi ve Ticaret Odası’nın (KEVE) önceki akşam gerçekleştirilen 91’inci yıllık genel kurulunda yaptığı konuşmada, Kıbrıslı Türklere mesaj gönderdiğini yazdı.
Habere göre Anastasiadis konuşmasında, “Kimsenin, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin yasal vatandaşlarının tümüne ait olan doğal kaynakları gasp etme amacı olmadığı ve Türkiye de dahil hiçbir ülkeyle iş birliği yapılmayacak gibi bir önyargıya sahip olmadığı” iddiasında bulundu.
Anastasiadis konuşmasında, bölgedeki doğal gaz kaynaklarını hem bölge ülkeleri hem de AB’ye bağlayacak Doğu Akdeniz Doğal Gaz Koridoru’nun gelişmesi, doğal gazdan elde dilecek gelirini idaresi çerçevesinin benimsenmesi ve doğal gazın kulanımı için gerekli altyapının yapılması şeklindeki enerji programına büyük önem verdiklerini vurguladı.
Bu sebepten ötürü Exxon Mobil’in sondaj çalışmasının sonucunu sabırsızlıkla beklediklerini ifade eden Anastasiadis, söz konusu toplantıya katılan Kıbrıs Türk ticaret ve sanayi odası temsilcilerine yönelik olarak ise, “hiç kimsenin, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin yasal vatandaşlarının tümüne ait olan doğal gazı gasp etmek amacının olmadığı” iddia etti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.