DOLAR 32,5649 0.13%
EURO 34,9093 0.65%
ALTIN 2.438,000,23
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Anastasiadis;  “Kıbrıs Cumhuriyeti korunacak”

Anastasiadis; “Kıbrıs Cumhuriyeti korunacak”

ABONE OL
05 Kasım 2018 10:00
Anastasiadis;  “Kıbrıs Cumhuriyeti korunacak”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ-Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, “ExxonMobil-Qatar Petroleum” konsorsiyumunun Güney Kıbrıs’ın sözde “Münhasır Ekonomik Bölgesi” ((MEB) içerisindeki sondaj çalışmasının Kasım ayı içerisinde yapılacağını söyledi.
Alithia gazetesinin haberine göre, Lefkoşa Rum Kesimi’nde yapılan “Economist” toplantısında konuşma yapan Anastasiadis, konuşmasında Güney Kıbrıs’ın enerji stratejisi ile dış politikasından bahsederek, Rum Hükümeti’nin uluslararası camiada “Kıbrıs Cumhuriyeti”nin varlığını sağlamlaştırmaya yönelik faaliyetlerde bulunduğunu kaydetti.
Habere göre Anastasiadis, Güney Kıbrıs’ın Doğu Akdeniz’de doğalgaz koridoru oluşturulmasını aktif şekilde ileri götürdüğünü belirtirken, bu koridorun, “Kıbrıs’ın jeopolitik rolünü daha da yükselteceğini ve AB’nin enerji güvenliğini artıracağını” ifade etti.
Anastasiadis, Güney Kıbrıs ile Mısır arasında, denizaltı doğalgaz boru hattı inşa edilmesi konusunda imzalanan son anlaşmanın da, doğalgaz koridoru oluşturulması ve “Afrodit” yatağından daha etkin şekilde yararlanılabilmesi yönünde atılmış önemli bir adım olduğuna vurgu yaptı.
Konuşmasında, “East Med” projesinden de bahseden Anastasiadis, bu projenin ana hedefinin, Doğu Akdeniz’de keşfedilen doğalgaz yataklarından bölge ülkeleri ve AB’nin çıkarlarına yönelik ticari istifade için alternatif bir seçenek oluşturmak olduğunu kaydederken, Güney Kıbrıs’a uygulanan enerji ambargosuna son verilmesi için önemli altyapı çalışmaları yapıldığından bahsetti.
Anastasiadis, bu çalışmalar arasında Güney Kıbrıs-İsrail-Yunanistan (Eurasia Interconnector) ile Güney Kıbrıs-Mısır-Yunanistan (Eurafrica Interconnector) elektrik bağlantılarının bulunduğunu söyledi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.