DOLAR %
EURO %
ALTIN 2.501,360,70
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Anastasiadis;   KKTC’de seçimi “çözüm” yanlıları kazanmalı

Anastasiadis; KKTC’de seçimi “çözüm” yanlıları kazanmalı

ABONE OL
06 Ocak 2018 01:59
Anastasiadis;   KKTC’de seçimi “çözüm” yanlıları kazanmalı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

* Rum Yönetimi Başkanı Anastasiadis,  Rum Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, KKTC’de  yarın  yapılacak seçimi değerlendirirken, “seçimde, yaklaşımı Cumhurbaşkanı Akıncı’nınkinden farklı bir hükümet çıkması halinde  müzakerelerin ve sonuçlarının etkileneceğini” söyledi ve şöyle dedi;

*  “Kuzey’de yarın yapılacak seçim , hükümet oluşumunda bir rol oynayacak. Kuşkusuz, partilerin çoğunluğu müzakere etmekte olduğumuz çözüm şekline karşı olursa, muhtemelen Kıbrıs Türk toplumu liderinin iradesini de etkileyecek
Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, KKTC’de yapılacak  genel seçimde ortaya çıkacak eğilimin Kıbrıs sorununu etkileyeceği değerlendirmesinde bulundu.
Anastasiadis, Rum Haber Ajansı’na (KİPE) verdiği söyleşide, KKTC’de yarın yapılacak  seçimi de konuştu.
Alithia söyleşiyi “İşgal Bölgelerindeki ‘Seçimlerden’ Çıkacak Eğilimler Kıbrıs Sorununu Etkileyecek… Nikos Anastasiadis Güncel Konular Hakkında Konuştu” başlığıyla okurlarına aktardı.
Gazeteye göre, Anastasiadis’e, KKTC’de Pazar günü yapılacak genel seçimde, yaklaşımı Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nınkinden farklı bir hükümet çıkmasının Kıbrıs müzakerelerini ve müzakerelerin sonucunu etkileyip etkilemeyeceği soruldu.
Seçimin “yasadışı olduğunu” iddia eden ve seçimin, hükümet oluşumunda bir rol oynayacağı izahında bulunan Anastaiadis, “kuşkusuz, partilerin çoğunluğu müzakere etmekte olduğumuz çözüm şekline karşı olursa, muhtemelen Kıbrıs Türk toplumu liderinin iradesini de etkileyecek” iddiasında bulundu.
Türkiye’nin “Kıbrıs Türk toplumunu olumsuz etkilediğini”  savunan Anastasiadis, şunları ekledi:
“Evet, haklısınız. Yapılmakta olan yasadışı seçimlerin sonucu da sözde seçimlerden ortaya çıkacak eğilimlere göre Kıbrıs Türk toplumu içerisinde genel siyasi sahnenin nasıl şekilleneceği süreci etkileyecek.”

***

 

 

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (2)


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.