DOLAR 32,5244 -0.08%
EURO 34,8003 -0.21%
ALTIN 2.421,46-0,34
BITCOIN 21652380,80%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Anastasiadis;   MEB sınırlarını biz belirleriz

Anastasiadis; MEB sınırlarını biz belirleriz

ABONE OL
14 Ocak 2018 19:11
Anastasiadis;   MEB sınırlarını biz belirleriz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yunanistan’la  diyalog içerisindeyiz . Koordinatları belirlemek egemenlik hakkımızdır. Bunca yıldır kimse belirlemedi. Biz belirleyeceğiz dedik. Enerji projelerimiz ve politikamız  hidrokarbon yataklarını değerlendirmekle sınırlı değil. Kıbrıs Cumhuriyeti MEB’inin güvenceye alınmasına da yayılıyor. Koordinat belirleme sunma hakkımızdan feragat ettiğimizi hiç söylemedik.

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Rum tarafının tek yanlı ilan ettiği “Münhasır Ekonomik Bölge”de, tehdit saptamadığını açıkladı.

Anastasiadis haftalık Kathimerini’ye verdiği özel söyleşide “Kıbrıs MEB’inde enerji planlarımızın hayata geçmemesi tehdidi saptamadım. Diğerleriyle birlikte, Türkiye’nin itirazı bulunan ve daha önceki hiçbir hükümetin ruhsatlandırılacak parseller arasına koymadığı 6’ncı parsele de ruhsat verdik. Buna biz cesaret ettik ve şu anda orada araştırma yapılıyor” dedi.

Yunanistan ile MEB sınırlarını belirlemek isterken bölgede ipi gerdiğini hissedip hissetmediği sorulan Ansastasiadis “Yunanistan’la diyalog içerisindeyiz.  Var olan zorlukların bilincindeyiz. Yapmaya çalıştığımız, koordinatları belirlemek. BM’ye sunmak için uygun zamanın hangisi olduğuna daha sonra bakacağız” ifadesini kullandı.

Anastasiadis’e koordinat belirleme niyetini önceden açıklayıp koordinatları sonra sunmanın diplomatik açıdan doğru mu soruldu.  Sözlerine “koordinatları belirlemek egemenlik hakkımızdır” iddiasıyla başlayan Anastasiadis şöyle devam etti:

“Bunca yıldır kimse belirlemedi. Biz belirleyeceğiz dedik. Sorun çıkarmak için değil ama egemenlik haklarımızı kullanmak için. Enerji projelerimiz ve politikamız (hidrokarbon) yatakları değerlendirmekle sınırlı değil. Kıbrıs Cumhuriyeti MEB’inin güvenceye alınmasına da yayılıyor. Koordinat belirleme sunma hakkımızdan feragat ettiğimizi hiç söylemedik. Yunanistan’dan bu konuda görüş istendi.”

Bu yıl (2018) içerisinde yeni bir ruhsat ihalesi turu yapılıp yapılmayacağı sorulduğunda ise şimdilik, mevcut araştırma programlarının tamamlanmasını planladıklarını anlatan Anastasiadis, gelişmelere göre gereğini yapacaklarını söyledi.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.