DOLAR 32,5403 -0.21%
EURO 34,9624 0.32%
ALTIN 2.495,97-0,02
BITCOIN 2062872-4,52%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Anastasiadis;  “Mevcut parametreler temelinde çözüm”

Anastasiadis; “Mevcut parametreler temelinde çözüm”

ABONE OL
29 Aralık 2017 23:50
Anastasiadis;  “Mevcut parametreler temelinde çözüm”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

* Ana hedefim , BM kararları çerçevesinde, BM Genel Sekreteri Guterres’in  de bizzat önerdiği parametreler zemininde, iki toplumlu ve iki kesimli federasyon çözümü ve yeniden birleşmedir

Alithia gazetesinin haberine  Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, “Yeni Dönemin Kıbrıs’ı” başlığıyla 140 sayfadan oluşan seçim programını açıkladı.

Anastasiadis, mevcut hükümet programı çerçevesinde beş yıl daha görev yapmak istediğini ve “Yeni Dönemin Kıbrıs’ı” için hazırlamış olduğu stratejik planları devreye sokacağını ifade etti.

Anastasiadis, seçim programında, Kıbrıs sorununa detaylı şekilde değinirken, yeni beş yıllık dönemdeki hedefinin, yeniden birleşmiş, Avrupalı ve gerçek anlamda bağımsız bir Kıbrıs talep etmek olduğunu vurguladı.

Bu hedefe yönelik, son müzakerelerdeki tüm olguların ve halkın menfaatine olan önemli gelişmelerin değerlendirileceğinin altını çizen Anastasiadis, programında da belirttiği gibi, çözüm için çaba göstermeye kararlı ve hazır olduğunu belirtti.

Anastasiadis, asli hedefinin, BM kararları çerçevesinde, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in  de bizzat önerdiği parametreler zemininde, iki toplumlu ve iki kesimli federasyon çözümü ve yeniden birleşme olduğunu kaydetti.

Seçimin ardından Kıbrıs sorunu müzakerelerinin yeniden başlamasını umut ettiğini ifade eden Anastasiadis, Kıbrıs’ın geleceğini garanti altına alacak dış güçlerin müdahil olmadığı bir çerçeve talep ettiğini belirtti.

 

 

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (3)


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.