DOLAR 32,5520 0%
EURO 34,8791 -0.02%
ALTIN 2.431,140,06
BITCOIN 2112510-2,88%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Anastasiadis; “Türk askeri Kıbrıs’ta kalamaz”

Anastasiadis; “Türk askeri Kıbrıs’ta kalamaz”

ABONE OL
07 Şubat 2018 12:00
Anastasiadis; “Türk askeri Kıbrıs’ta kalamaz”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’nin garantörlük ve müdahale hakları ile bir miktar Türk askerinin kalıcı varlığı Kıbrıs Rum toplumu için  bir tehdittir

Alithia gazetesi: “Başkanlar Konseyi Toplantısı ve Girişim Başlatma” başlığı altında verdiği haberinde, Rum Yönetimi Başkanı NikosAnastasiadis’in, önümüzdeki günlerde Akıncı’dan görüşme talep edeceğini açıkladığını yazdı.

Habere göre, Anastasidis  “Euronews” haber kanalına yaptığı açıklamada, “niyetinin ne olduğunu görmek için önümüzdeki günlerde Akıncı’dan görüşme talebinde bulunacağını” belirtti.

“Bir tarafın güvenliği diğer taraf için tehdit teşkil etmemeli” şeklinde konuşan Anastasiadis, “Türkiye’nin garantörlük ve müdahale hakları ile bir miktar Türk askerinin kalıcı varlığı Kıbrıs Rum toplumu için kesinlikle bir tehdittir” ifadesini kullandı.

Gazete, Rum Hükümet Sözcüsü NikosHristodulidis’in de önceki gün  Kıbrıs sorununa ilişkin açıklamada bulunduğunu ve önemli olanın, Kıbrıs sorununda olumlu sonuca ulaşılmasını sağlayacak bazı koşulların yaratılması olduğunu vurguladığını yazdı.

Hristodulidis, “Herkesin, Kıbrıslı Rumların ve Kıbrıslı Türklerin, mevcut durumun Kıbrıs sorununun çözümü olamayacağını anlaması gerektiğini” ifade etti.

Gazete, elde ettiği bilgilere göre ise, Anastasiadis’in Kıbrıs sorununu öncelikleri arasına aldığını ve bu amaç çerçevesinde ilk olarak parti başkanlarından oluşan Başkanlar Konseyi toplantısı gerçekleştirmeyi planladığını yazdı.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.