DOLAR 32,5635 0.04%
EURO 35,0216 0.46%
ALTIN
BITCOIN 2095894-4,00%
Lefkoşa
°

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Anastasiadis;   Türk askeri Kıbrıs’tan gitmeli

Anastasiadis; Türk askeri Kıbrıs’tan gitmeli

ABONE OL
17 Aralık 2017 21:52
Anastasiadis;   Türk askeri Kıbrıs’tan gitmeli
0

BEĞENDİM

ABONE OL

* Kıbrıs sorunu BM kararları temelinde çözülmeli  ve  bir çözümde garantilerin, müdahale haklarının ve Türk askerinin olmaması gerekir

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ve Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, AB Konseyi Zirvesi çerçevesinde gerçekleştirilen liderler yemeğinde yaptıkları konuşmalarda Kıbrıs sorunu ve Türkiye’nin sözde uzlaşmaz tutumuna ilişkin iddialarda bulundu.
Fileleftheros gazetesi “Yemekte Kıbrıs Sorunu ve Türkiye Servis Ettiler” başlığı altında verdiği haberinde, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ve Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras’ın Brüksel’deki AB liderler yemeğinde yaptıkları konuşmalara geniş yer verdi.
Habere göre, Anastasiadis, Kıbrıs sorununun BM kararları temelinde çözülmesi ve adil bir çözümde garantilerin, müdahale haklarının ve Türk askerinin olmaması gerektiğini de iddia etti.
Papadopulos, AB Zirve Toplantısı’nın çok verimli geçtiğini, AB’nin ortak güvenlik ve savunma politikasına ilişkin programların uygulanmaya başlayacak olmasının da en önemli unsur olduğunu ifade etti.
Papadopulos, Güney Kıbrıs’ın, gerek havada, gerekse denizde sunma imkanına sahip olduğu kolaylıklar sebebiyle AB’ın güvenlik programlarının merkezinde yer aldığını iddia etti.

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (2)


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.