DOLAR 32,5671 0.08%
EURO 35,0040 0.45%
ALTIN 2.430,400,31
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Anastasiadis; Türk askeri varlığı kabul edilemez

Anastasiadis; Türk askeri varlığı kabul edilemez

ABONE OL
06 Haziran 2018 20:21
Anastasiadis; Türk askeri varlığı kabul edilemez
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Anastasiadis: Türkiye, garantörlük sistemi ve adadaki askeri varlığını sürdürmede ısrar ediyor. Bizim hedefimiz ise garantilerin ve Türkiye’nin askeri varlığının sona erdirilmesidir

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, “tek hedefinin, Kıbrıs sorununa kalıcı, fonksiyonel, AB ve uluslararası hukuka uygun, Kıbrıs’ı gerçekten bağımsız ve çağdaş bir devlette birleştirecek bir çözüm bulunması olduğunu” iddia etti.
Alithia gazetesi, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, ABD’nin bağımsızlık günü sebebiyle ABD Lefkoşa Büyükelçiliği’nde gerçekleştirilen resepsiyona katıldığını ve burada yaptığı konuşmada Kıbrıs sorununa adil ve kalıcı bir çözüm bulunmasının tek hedef olmaya devam ettiğini savunduğunu yazdı.
Habere göre, Anastasiadis konuşmasında, “çağ dışı” olarak nitelendirdiği garantörlük sistemi ve adadaki askeri varlığını sürdürmede Türkiye’nin ısrarcı olduğu iddiasında bulunarak, Türkiye’nin yakın zamanda Güney Kıbrıs’ın tek yanlı ilan ettiği “Münhasır Ekonomik Bölgesi” (MEB) ve tüm bölgedeki eylemlerinin ise, Crans Montana zirvesinde garantilerin ve Türkiye’nin askeri varlığının sona ermesi gerektiğindeki ısrarlarında ne kadar haklı olduklarının kanıtını teşkil ettiğini savundu.
ABD’yle ilişkilerin güçlendirilmesinin dış politikalarının en büyük hedeflerinden biri olduğu ve iki ülke arasında terörizm, uyuşturucu ticareti ve toplu imha silahlarına karşı mücadeledeki işbirliğinin ileri düzeyde bulunduğunu belirten Anastasiadis, Noble ve Exxon Mobil gibi ABD şirketlerinin MEB’deki enerji planlarına dahil olmasının Güney Kıbrıs’ın bölgedeki istikrara katkısına duyulan güvenin göstergesi olduğunu ifade etti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.