DOLAR 32,3445 0.28%
EURO 35,1338 -0.02%
ALTIN 2.309,121,40
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Anastasiadis;  Türk askerinden kurtulmak şart

Anastasiadis; Türk askerinden kurtulmak şart

ABONE OL
12 Ağustos 2022 12:07
Anastasiadis;  Türk askerinden kurtulmak şart
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis “çözüm sürdürülebilir olmalı, sürdürülebilir olması için işleyebilir olmalı, işleyebilir olması için de Kıbrıs Türk tarafının ve Türkiye’nin ortaya koyduğu şartlar kabul edilemez” dedi.
Strazburg’da Avrupa Parlamentosu’nda (AP) yaptığı konuşmada Kıbrıs sorununun “istila, işgal ve insan hakları ihlali sorunu olduğunu” iddia eden Anastasiadis, Crans Montana’da anlaşmaya varılmasını engelleyenin, “Türkiye’nin talepleri olduğunu” öne sürdü.
Fileleftheros “Dış Bağımlılıklar Olmadan Çözüm” başlıklı haberinde Anastaiadis’in, konuşma metninde “iki bölgeli iki toplumlu federasyon” ifadesine hiç yer vermediğine dikkat çekerek, “yeni bir müzakere turunda içerisinde hareket etmek istediği çerçeveyi de” ortaya koyduğunu yazdı.
Habere göre Anastasiadis, müzakerelerin “uzlaşılmış çerçeve, kapsamlı çözüm ve yeniden birleşme hedefiyle oluşturulma aşamasında bulunan referans şartları temelinde yeniden başlaması ümidiyle temaslarda bulunan”, BM Genel Sekreteri’nin ve geçici özel danışmanının (Lute) sürdürdüğü çabalara destek belirtti. “Kıbrıs sorununun istila, işgal ve insan hakları ihlali sorunu olduğunu” öne sürdü ve “müdahale haklarından ve asker varlığından kurtulmak şarttır” dedi.
Anastasiadis “Kazananlar ve kaybedenler yaratmayacak, Kıbrıslı Rumların ve Kıbrıslı Türklerin beklenti, ve endişelerine tamamen saygılı, BM Güvenlik Konseyi kararları ve iki toplumun liderleri arasında zaman zaman varılan anlaşmalar temelinde sürdürülebilir, işleyebilir, egemen, bağımsız, federal bir devlet kuracak çözüm için çalışmakta kararlı olduğunu” söyledi. Rum lider, kurulacak devletin “müdahale veya garantörlük hakkı veya asker bulundurmak vasıtasıyla üçüncü taraflara bağımlılığı olmaması gerektiğini” öne sürdü ve yapısı, kurumları, işleyişiyle Avrupa ilke ve değerlerine tamam

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.