DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20725110,77%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Anastasiadis;  Türkiye tüm Avrupa’ya saldırıyor

Anastasiadis; Türkiye tüm Avrupa’ya saldırıyor

ABONE OL
15 Temmuz 2020 07:44
Anastasiadis;  Türkiye tüm Avrupa’ya saldırıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, dün Atina’da Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis ile Türkiye’nin faaliyetlerini ve Ayasofya’nın ibadete açılmasını görüştü.
Rum haber kaynakları, Miçotakis’in Anastasiadis ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamalarda, Güney Kıbrıs ile Yunanistan’ın, her zamanki gibi uyum içerisinde olduklarını ve bu uyumu sürdürmeye devam edeceklerini söylediğini duyurdu.
Miçotakis, Türkiye’nin faaliyetleriyle ilgili olarak, AB’nin bu eylemlere bütünlüklü bir tepki göstermesi ve Avrupa’nın “bölgede karışıklık çıkmasında rol oynamak isteyen bir ülke” karşısında tedbirler ve yaptırımlar uygulamakla yükümlü olduğunu söyledi.
ANASTASİADİS
Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ise Atina’da gerçekleştirdiği temaslardan memnun olduğunu dile getirerek, Güney Kıbrıs ile Yunanistan’ın bölgedeki barış ve istikrar için çalıştığını; ancak Türkiye’nin tüm Avrupa’ya “saldırdığını” belirtti.
Miçotakis’in de söylediği gibi, Güney Kıbrıs ile Yunanistan’ın tüm konularda görüş birliği içerisinde olduğunu ifade eden Anastasiadis, Ayasofya Müzesi’nin ibadete açılması konusunda ise “Bunun, kimsenin Türkiye gibi laik bir devletten beklemeyeceği bir şey” olduğunu kaydetti.
Anastasiadis, tüm vatandaşların ve siyasetçilerin Türkiye’ye, “kültürel mirasın bu denli küçümsenmesinin akıl almaz bir durum olduğu” mesajını vermesi gerektiğini belirtti.
Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, “Kıbrıs Helenizmi”nin Yunanistan’ın “Kıbrıs Cumhuriyeti”nin haklarına verdiği ezeli destekten ötürü teşekkürlerini de iletti.
SAKELLAROPULU’YU ZİYARET ETTİ
Rum haber kaynaklarına göre Anastasiadis, Atina temasları çerçevesinde Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropulu’yu da ziyaret etti.
Anastasiadis, Sakellaropulu ile görüşmesinde Ayasofya Müzesi’nin camiye dönüştürülmesi kararının, Türkiye’nin “kışkırtıcılığının en üst noktası” olduğunu söyledi.
Rum Yönetimi Başkanı Anastasiadis, insanlığın tümünün Türkiye’yi, Güney Kıbrıs’ın sözde “Münhasır Ekonomik Bölgesi” içerisindeki “yasadışı sondajları”, Suriye ve Irak’taki faaliyetleri, Libya ile imzaladığı “yasadışı” anlaşma ve Yunan MEB’indeki eylemleri nedeniyle kınadığını ifade etti.
Sakellaropulu ise Kıbrıs sorununun Yunanistan’ın dış politikasının en üstteki meselesi olduğunu ve Yunanistan’ın, Kıbrıs sorununa adil, kalıcı, işlevsel, BM kararları ve uluslararası hukuk ile Avrupa hukuku zemininde çözüm bulunması hedefinde her daim Güney Kıbrıs’ın yanında olacağını dile getirdi.
Habere göre Sakellaropulu, Ayasofya’nın camiye dönüştürülmesinin Helenizm’i ve Hristiyan dünyasını yaraladığını kaydederek, küresel kültürel mirasın bu şekilde ve siyasi kazanç uğruna kullanılamayacağını ve Türkiye’nin bu kararının laiklik ve plüralizm ilkelerinden uzak olduğunu belirtti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.