DOLAR 32,4468 -0.13%
EURO 34,7398 -0.68%
ALTIN
BITCOIN 20972591,07%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Anastasiadis; Türkiye’nin garantisi kaldırılmalı

Anastasiadis; Türkiye’nin garantisi kaldırılmalı

ABONE OL
14 Ocak 2018 19:50
Anastasiadis; Türkiye’nin garantisi kaldırılmalı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kathimerini gazetesine açıklamalarda bulunan Rum Yönetimi Başkanı Nikos  Anastasiadis yeniden seçilmesi halinde yapacağı ilk hareketlerden birinin de Kıbrıs sorunuyla ilgili olacağını belirtti. Kıbrıs konulu yeni bir uluslararası konferans için ön hazırlık derken kast ettiğini ise şu cümlelerle açıkladı:

“Ön hazırlıktan kasıt, Türkiye’nin, Genel Sekreter’in garantilerin müdahale haklarının v.b. kaldırılması ve değiştirilmesi gerektiği tezini benimsemeye ikna edilmesi için müdahil olabileceklerin çabasıdır. Genel Sekreter, her iki toplumun da güvenliğini müdahale hakkı gerekmeden sağlayabilecek başka mekanizmalara gönderme yaptı. Dolayısıyla çaba, Türkiye’nin  müdahale hakkı ve garantilerdeki ısrarını terk etmeye hazır olmadığının ortaya çıkarılması çabasıdır.”

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile konuşup konuşmadığı da sorulan Anastasiadis Crans Montana’yı kast ederek “Hayır, o zamandan  beri konuşmadım” dedi.

Seçimde başarılı olmaması halinde, kendisinden sonra Rum Yönetimi Başkanı olacak kişiye Kıbrıs sorunuyla ilgili tavsiyelerinin ne olduğu sorulduğunda ise Anastasiadis “Kıbrıs Rum toplumu lideri olacak kişi oyunun kurallarını belirleyenin kendisi olduğunu zannederek uluslararası unsuru görmezden gelemez” dedi, özetle şunları ekledi:

“Her şeyin geri çekilmesi ve (müzakerelere) baştan başlama niyeti olduğunu işitiyorum. Böyle bir  şey istersek (uluslararası  unsur) bizi anlamayacaktır.  Böyle  tezler ortaya koyanlar uluslararası unsuru, güya Türkiye’ye bedel ödetme olanaklarını, bütün parametreleri dikkate alarak;  güya Kıbrıs Rum tarafının koyacağı şartları kabul etmek zorunda kalması için Türkiye’ye gerek siyasi gerek ekonomik  bedel yaratacakların kimler olduğunu iyi analiz etmelidir.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.