DOLAR 32,2806 0.02%
EURO 34,6985 -0.12%
ALTIN 2.393,04-0,28
BITCOIN 2021388-1,63%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Anastasiadis;  “Türkiye’nin garantörlüğü kalkmalı”

Anastasiadis; “Türkiye’nin garantörlüğü kalkmalı”

ABONE OL
28 Kasım 2017 08:33
Anastasiadis;  “Türkiye’nin garantörlüğü kalkmalı”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

* Biz çözüm istiyoruz. Çözüme ulaşmak için de topraklarımızın iade edilmesi, Türkiye’nin garantisi ile müdahale hakkının kaldırılması ve Türk askerinin Kıbrıs’tan çekilmesi gerekir
Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın, Kıbrıs Rum tarafının zihniyet değiştirmesi gerektiği şeklindeki sözlerine yanıt vermeyi, yaptığı yeni bir açıklamayla sürdürdü.
Alithia ve diğer gazeteler, Rum Yönetimi Başkanı Anastasiadis’in önceki gün düzenlenen bir anma töreninde yaptığı konuşmada, Kıbrıs sorununa bulunacak “alelade bir çözümü kabul etmeyeceklerini” söylediğini ve Cumhurbaşkanı Akıncı’nın “zihniyet değişikliği” sözlerine yeniden yanıt verdiğini yazdılar.
Habere göre Anastasiadis, “hedefinin, Kıbrıslı Rumların taleplerine, endişelerine ve değerlerine yanıt veren bir çözüm olduğunu, alelade bir çözümü kabul etmeyeceklerini” ifade etti.
Anastasiadis sözlerinin devamında şunları söyledi:
“Henüz önceki gün, Sn. Akıncı, bir çözüm bulunabilmesi için, Kıbrıslı Türklerin endişelerini anlamamız, en önemlisi de zihniyet değişikliği yapmamızı gerektiğini söyledi. Samimiyetle soruyorum, hangi zihniyetimizi değiştirmemiz gerekiyor? İşgal altındaki topraklarımızı mı unutalım? İnsan haklarını, AB’nin tüm vatandaşları için öngördüklerini, işgal askerinin varlığını, garantörlük ve müdahale haklarına sahip olan Türkiye’yi mi unutalım? Dünyanın hiçbir devletinde olmayan unsurları veya maddeleri, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin anayasası veya dönüşmüş devlet altında kabul etmemiz gerektiği için mi davranış ya da zihniyet değiştirmeliyiz?”.
Kendilerinin çözüm istediğini ve bunu da Crans – Montana’da ispatladıklarını iddia eden Anastasiadis, “Cesaretle öneriler sunduğumuzda, çağdışı kalmış garantilerin, müdahale haklarının ve işgal ordusunun varlığının son bulması yeterliydi” şeklinde konuştu.
Anastasiadis, “Kıbrıs sorununa bulunacak çözümün kalıcı ve fonksiyonel olması, en önemlisi de Türkiye’nin kontrolü ve esaretine son vermesi gerektiği” görüşünü yineledi.

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (2)
  • Rastrear teléfono

    Instalación simple y descarga gratuita, no se requieren conocimientos técnicos y no se requiere raíz.Grabacion de llamadas, Grabacion de entorno, Ubicaciones GPS, Mensajes Whatsapp y Facebook, Mensajes SMS y muchas características mas.

    Yanıtla
    +0
    -0
  • Rastrear Teléfono Celular

    Rastreador de teléfono celular – Aplicación de rastreo oculta que registra la ubicación, SMS, audio de llamadas, WhatsApp, Facebook, fotos, cámaras, actividad de Internet. Lo mejor para el control parental y la supervisión de empleados. Rastrear Teléfono Celular Gratis – Programa de Monitoreo en Línea. https://www.xtmove.com/es/

    Yanıtla
    +0
    -0


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.