DOLAR 32,5079 -0.1%
EURO 34,9787 0.36%
ALTIN 2.434,080,46
BITCOIN 2073297-4,23%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Anastasiadis;  Türklere siyasi eşitlik verilemez

Anastasiadis; Türklere siyasi eşitlik verilemez

ABONE OL
07 Nisan 2019 22:19
Anastasiadis;  Türklere siyasi eşitlik verilemez
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ile BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs için atadığı geçici özel danışmanı Jane Holl Lute, Rum Başkanlık Sarayı’nda 2 saat 15 dakika süren bir görüşme yaptı.
Rum haber kaynakları, sabah saat 10.00 sıralarında başlayan görüşmenin 2 saat 15 dakika sürdüğünü ve Lute’un başkanlıktan herhangi bir açıklama yapmadan ayrıldığını belirttiler.
Anastasiadis ile Lute arasındaki görüşmeye, Rum Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis, Rum tarafının müzakerecisi Andreas Mavroyannis ve Hükümet Sözcüsü Prodromos Prodromu’nun da katıldı.
MAVROYANNİS’İN AÇIKLAMALARI
Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in BM Genel Sekreterinin Kıbrıs için atadığı geçici özel danışmanı Jane Holl Lute’la yaptığı görüşmede, Kıbrıs müzakerelerinin yeniden başlaması için, referans şartlarının hazırlanması konusunda, “Guterres çerçevesi içerisinde yeni fikirler ortaya koyduğu” haber verildi.
Rum haber kaynaklarına göre, Rum tarafının müzakerecisi Andreas Mavroyannis, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, “Anastasiadis’in Lute’la yaptığı görüşmede, Kıbrıs sorununa en kısa sürede kalıcı bir çözüm bulunması için çalışma konusundaki kararlılığını yinelediğini, aynı zamanda görüşmede Guterres çerçevesi içerisinde yeni fikirler ortaya koyduğunu” söyledi.
Anastasiadis’in Lute’la çok iyi ve yaratıcı bir görüşme yaptığını dile getiren Mavroyannis, “Anastasiadis’in görüşmede Guterres çerçevesi içerisinde yeni fikirler ortaya koyduğunu ve bunları açıkladığını, aynı zamanda yetkilerin desantralizasyonu konusuna da atıfta bulunduğunu” belirtti.
Açıklamasında Kıbrıs Türk toplumunun siyasi eşitlik konusundaki talebine de değinen Mavroyannis, “siyasi eşitliğin anlamı konusunda tamamen ve sürekli genişleyen bir algı bulunduğunu ve bunun ne Genel Sekreterin 1991 yılındaki raporu, ne o zamandan bu yana yapılan görüşmeler, ne Annan Planı, ne Hristofyas-Talat uzlaşıları ne de son beş yıldır yapılan müzakerelere dayandığını” iddia etti.
Mavroyannis, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in “siyasi eşitliği, BM’nin talep ettiği ve BM Genel Sekreterinin raporunda da kayda geçirildiği gibi kabul ettiğini net bir şekilde yinelediğini” öne sürdü.
Mavroyannis “bir toplumun diğer toplumun çıkarlarına zarar verecek kararlar almasına izin verecek herhangi bir düzenleme istemedikleri gibi, böyle bir niyet olmadığının, Anastasiadis açısından net olduğunu” da sözlerine ekledi.
YENİ SİSTEM İDDASI
Bu arada, Rum haber kaynakları, Anastasiadis’in görüşmede ortaya koyduğu fikirlerden birinin, “Kıbrıs sorununun çözümünün ardından, dönüşümlü başbakan ile Kıbrıslı Rum başkan ve Kıbrıslı Türk başkan yardımcısının olacağı parlamenter

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.