DOLAR 32,5466 0.09%
EURO 34,9887 -0.11%
ALTIN 2.439,680,16
BITCOIN 21019710,40%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Anastasiadis;    Veto hakkı olamaz

Anastasiadis; Veto hakkı olamaz

ABONE OL
11 Şubat 2019 22:44
Anastasiadis;    Veto hakkı olamaz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın Politis’te yayınlanan röportajıyla verdiği, siyasi eşitlik netleşmeden garantiler konusuna girmek niyetinde olmadığı mesajına, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastaiadis’ten cevap geldi. Anastasiadis “sorunun, Kıbrıs Türk tarafının siyasi eşitlikle ilgili yorumunda olduğunu” öne sürdü.
Alithia’nın “Gel Görüşelim” başlığıyla manşete çektiği habere göre, Anastasiadis, Akıncı’nın açıklamalarını yorumlarken, “Kıbrıslı Türklerin siyasi eşitliğinin on yıllardır tanındığını ancak her konuda bir olumlu oyun, siyasi eşitlik olmadığını, aksine siyasi eşitsizlik yarattığını” iddia ederek, şunları söyledi:
“Sayın Akıncı siyasi eşitlik ile, merkezi hükümetin veya diğer kurumsal organın her kararında olumlu oy kast ediyorsa, üzgünüm ama bu siyasi eşitlik değil aksine siyasi eşitsizlik yaratır; çünkü bir toplumun diğerine dayatma yapmasına olanak tanır.”
Desantralizasyon önerisinin detaylı izahı konusunda ise “desantralize bir federasyonda tam olarak hangi yetkilerin federal devletler arasında paylaşılacağını birlikte kararlaştırmak için” Akıncı ile diyaloğa hazır olduğunu söyleyen Anastasiadis, “ama önce desantralizasyon prensibinin kabul edilmesi gerek” dedi.
Anastasiadis, “desantralizasyon ilkesinin tek başına her şeyi anlattığını” da savundu ve “bu prensip kabul edilirse devletler arasında neyin paylaşılacağı diyalog meselesidir ki, iki toplumun, birinin ötekine sorun çıkarmayacağı, devletin işlevsel, sürdürülebilir olacağı ve dolayısıyla her kararda bir olumlu oy gerekmeyeceği konusunda daha güvenli hissetsin” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.